SHERWIN VARDELEON Afp
SUSJEDI UVJERLJIVI

Srbija na krilima sjajnog Bogdanovića deklasirala Litvu i postala prvi polufinalist Svjetskog prvenstva

Izabranici Svetislava Pešića sada čekaju uspješnijeg iz sudara Kanade i Slovenije
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2023. 12:31

Reprezentacija Srbije prvi je polufinalist Svjetskog prvenstva u košarci. Izabranici Svetislava Pešića u utorak su u Manili uvjerljivo porazili Litvu rezultatom 87:68.

Litva je tako svega dva dana nakon senzacionalne pobjede nad SAD-om zapela u četvrtfinalu. Srbi su jednostavno bili dominantniji i uspješniji na parketu, a za veliko finale Mundobasketa borit će se s pobjednikom iz sudara Kanade i Slovenije čija nas utakmica čeka u srijedu od 14:30.

image
TED ALJIBE Afp

Srbe je do borbe za odličja odveo Bogdan Bogdanović. Bek Atlanta Hawksa upisao je 21 poen, četiri skoka i tri asistencije za 27 minuta na parketu. Kapetan Srbije uoči ovog je dvoboja upisao ukupno 383 poena na svjetskim prvenstvima, a s brojkom iz ovog susreta je preskočio Dražena Petrovića na 17. mjestu liste najboljih strijelaca SP-a.

Bogdanović je imao veliku pomoć u suigraču Filipu Petruševu koji je dodao 17 poena, dok je kod Litve s 14 najbolji strijelac bio Tadas Sedekerskis.

image
SHERWIN VARDELEON Afp

Danas još od 14.40 igraju Italija i SAD, a sutra, uz ranije navedenu Kanadu i Sloveniju, od 10.45 igraju Njemačka i Latvija.

Linker
28. travanj 2024 05:06