Joel Embiid

 Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
NBA

Stigla najgora moguća vijest za NBA zvijezdu: Mora na operaciju, otpao iz utrke za MVP-ja

Joel Embiid doživio je ozljedu meniska lijevog koljena u utakmici protiv Golden Statea
Piše: Vito TomasObjavljeno: 05. veljača 2024. 08:50

Nakon što se proteklih dana uvelike raspravljalo o prirodi ozljede Joela Embiida i njegovom potencijalnom povratku na parket, Philadelphia je sada službeno objavila da njihov centar ovog tjedna ide na operaciju te ga to zasigurno izbacuje iz kombinacija da drugu godinu zaredom osvoji titulu najkorisnijeg igrača lige.

Kamerunski košarkaš doživio je ozljedu meniska lijevog koljena u utakmici protiv Golden Statea, a dodatne pretrage pokazala su ozbiljna oštećenja.

image
THEARON W. HENDERSON Afp

Embiid je ove sezone propustio već 13 susreta, a s obzirom da po novim kolektivnim ugovorima igrači moraju odigrati barem 65 utakmica u regularnom dijelu sezone da bi stekli pravo na nagrade kao što su MVP ili All-NBA momčad, za 29-godišnjeg košarkaša Philadelphije praktički je nemoguće da ispuni te uvjete, imajući na umu najnoviju ozljedu.

Embiid je u dosadašnjem dijelu sezone bio prvo ime 76ersa i bilježio 35,3 poena po utakmici, kao i 11,3 skoka te 5,7 asistencija. Philadelphia je trenutno na petom mjestu Istočne konferencije s omjerom od 30 pobjeda i 18 poraza, a Embiidova ozljeda bit će im veliki hendikep u šampionskim ambicijama koje ganjaju još od 1983., kada su posljednji puta osvojili NBA prvenstvo.

Linker
28. travanj 2024 14:43