Pozzeco se bacio u naručje grčke zvijezde

 SCREENSHOT
POGLEDAJTE LUDILO TALIJANA

Talijanskog izbornika jedva zadržali nakon pobjede nad Srbijom: ‘Njegovo isključenje nas je pokrenulo‘

Talijanski izbornik nije smio slaviti s igračima pa se bacio u zagrljaj grčkoj zvijezdi
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. rujan 2022. 22:10

Talijani su za sada najveća priča Eurobasketa. Na svom su terenu u skupini izgubili od Grka, čak i od Ukrajine, a jedva su pobijedili Hrvatsku. I onda su u Berlinu nadvisili Srbiju i to u završnici bez isključenog izbornika Gianmarca Pozzecca, koji je zaradio dvije tehničke. Pozzecco nije smio ni na parket nakon utakmice kako bi slavio s igračima. Jedva su ga zadržali iza reklamnih panoa dok je plakao od sreće.

Pozzecco je upisao najveću trenersku pobjedu u karijeri, a kad već nije mogao slaviti s igračima, skočio je u zagrljaj Grku Giannisu Antetokounmpu u hodnicima dvorane dok je ovaj išao na svoj meč osmine finala.

Nakon utakmice jedan od talijanskih junaka Marco Spissu, koji je s 22 poena bio prvi strijelac Italije (ubacio je šest trica iz devet pokušaja), priznao je da je izbornikovo isključenje bila prekretnica utakmice.

"Isključenje našeg trenera probudilo je nešto u nama. Igrali smo sjajnu obranu, pomagali smo jedni drugima. Pogađali smo puno trica. To nas je vratilo u igru. Stvarno sam ponosan na ovu momčad. Ovo je kao san.

Linker
24. travanj 2024 16:24