Dario Gjergja

 Tom Goyvaerts/Zuma Press/profimedia
TOTALNA DOMINACIJA

Trener čudotvorac postao je prvak 12. put zaredom, a za klupu Hrvatske nije bio dovoljno dobar?!

Otkad je 2011. godine Dario Gjergja stigao u Oostende, osvojio je gotovo sve što se osvojiti da
Piše: Zadarski.hrObjavljeno: 29. svibanj 2023. 09:02

Dario Gjergja, zadarski košarkaški stručnjak, nastavio je sjajan niz na klupi Oostendea te osvojio 12. uzastopni naslov prvaka Belgije. Dario nije dovoljno dobar za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, ali zato u Belgiji već 12 godina "tare sve pred sobom!

Dario je 2011. godine stigao u Oostende, i od tada je klub pod njegovim vodstvom osvojio gotovo sve što se osvojiti da. Novi naslov prvaka Oostende je osvojio pobijedivši u finalnoj seriji Telenet Giants Antwerp s 3:1. Jedini poraz, tek toliko da bude zanimljivije, Gjergjina je momčad zabilježila u prvom susretu da bi nakon Dario stisnuo stvar i u sve tri ostale utakmice bio je nadmoćan.

U posljednjoj utakmici odigranoj jučer, Oostende je pobijedio sa 86:70, najbolji igrač bio je Keye Van Der Vuurst de Vries s 23 poena.

Uz dvanaest naslova prvaka Oostende ima i sedam naslova pobjednika belgijskog Kupa te četiri Superkupa. Gjergja je tri puta bio najbolji trener u Belgiji, a pod njegovim vodstvom reprezentacija Belgije na EuroBasketu prošle godine pobijedila je strašnu Španjolsku, te u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Srbiju - u Srbiji! Nedovoljno da bude izbornik hrvatske reprezentacije...

Linker
23. travanj 2024 21:42