Erdem Can

 Arman Onal/AFP/Profimedia
BIZARNA NESREĆA

Trener finalista Eurokupa u bolnici, namjerno ga ozlijedio vozač autobusa koji ih je vozio na trening?!

Svađa u kojoj je nastradao Erdem Can kulminirala je zbog preglasne glazbe u autobusu
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 03. svibanj 2023. 17:28

Türk Telekom Ankara i Gran Canaria borit će se večeras u Las Palmasu u finalu košarkaškog Eurokupa. Na dan utakmice, turska momčad doživjela je prometnu nesreću zbog koje je njihov glavni trener hospitaliziran.

Dok se momčad vozila na trening, vozač autobusa je pojačao radio, smetajući igračima i stručnom stožeru. Glavni trener Ankare Erdem Can potom ga je zamolio da stiša zvuk. Nekoliko trenutaka kasnije, vozač je iznenada zaustavio autobus. Gurnut zamahom, Can je udario glavom u prednje staklo vozila.

- Trener je udario glavom o staklo i ozlijedio vrat. Trening je vodio sa steznikom za vrat, a kasnije je na nosilima hitno odvezen u bolnicu - rekao je direktor Ankare Önder Külcebas za Turkish TRT Spor.

- Trenutno je na magnetskoj rezonanci. Ima tešku ozljedu. Ne želimo kriviti Eurokup ili Gran Canariju, ali osoba koja je ovo uzrokovala će platiti za to.

Külcebas smatra da je riječ o namjernom postupku vozača autobusa.

- Vozaču autobusa koji nas je dovezao u teretanu trebalo je 40 minuta da nas odveze na deset minutnu rutu. Zakasnili smo na trening. Potom je pojačao zvuk radija. Zamolili smo ga da stiša nekoliko puta. Kada je naš trener htio ići stišati zvuk, namjerno je pritisnuo kočnicu - zaključio je direktor te dodao:

- Unatoč ozljedi, Erdem Can bi trebao biti na raspolaganju za utakmicu.

Canu je ovo prvi samostalan posao nakon što je prošle sezone bio pomoćnik u Utah Jazzu. Prije toga je radio u Fenerbahçe kao pomoćnik velikom Željku Obradoviću od 2012. do 2021. godine. Njegova momčad trenutno je vodeća u turskom prvenstvu s bodom više od upravo Fenerbahçea.

Linker
30. travanj 2024 22:54