Damir Mulaomerović

 Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
NOVI VAL

U jednoj stvari smo ipak najbolji u Europi! Na Eurobasketu ovo ima samo Hrvatska, možemo biti ponosni

Ako netko opali priču kako Hrvatska osim playa nema ni trenera, znajte da taj nema pojma!
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. rujan 2022. 20:27

Znate već onu priču po kojoj je ovaj Eurobasket kojemu svjedočimo najbolji koji se ikad odigrao. Kad se sjetimo one izvedbe Luke Dončića protiv Francuza, onda se doista teško sjetiti je li mu je tko ikad bio blizu. Ali, ostavimo to po strani i posvetimo jednom vrlo zanimljivom statističkom podatku.

Naime, čak tri hrvatska trenera su na klupama reprezentacija koju su izborile posljednjih 16 u Europi. Nitko nema više trenera od Hrvata. I što ćemo sada, opet jadikovati kako nemamo trenera? Ma, naravno da ih imamo.

image

Dario Gjergja

NIKOLA KRSTIC Belga Via Afp

Još je zanimljivije da se niti jedan od ta tri naša trenera ne zove Velimir Perasović, Jasmin Repeša, Aco Petrović ili Neven Spahija, a to je godinama bio nedodirljivi kvartet košarkaške struke u Hrvata.

Stižu novi, stižu mlađi. Kako bilo, osim što je Damir Mulaomerović (47) odveo Hrvatsku u osminu finala, isto su učinili Dario Gjergja (47) s Belgijom, ali i Igor Miličić (46) s Poljskom.

I Hrvatska je predvodnica po broju izbornika u završnoj fazi. Odnosno, samo još jedna država ima među posljednjih 16 dva svoja trenera, samo Italija. Gianmarco Pozzecco je na klupi Talijana, Sergio Scariolo je još uvijek izbornik Španjolaca...

Možemo biti ponosni. I ako netko, a svašta se ovih dana piše, opali priču kako Hrvatska osim playmakera nema niti trenera, znajte da taj nema pojma o čemu priča.

image

Igor Miličić

FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp

Linker
26. travanj 2024 11:34