Jakov Gojun

 ANTE CIZMIC Cropix
JAKOV GOJUN

‘Uvijek me impresioniraju naši nogometaši, oni dišu kao jedan! Nadam se da ćemo i mi biti takvi‘

Hrvatska muška rukometna reprezentacija se u Poreču priprema za Svjetsko prvenstvo
Piše: HinaObjavljeno: 03. siječanj 2023. 11:09

Hrvatska muška seniorska reprezentacija se u Poreču priprema za Svjetsko prvenstvo, a uvertira nadolazećem natjecanju bit će Croatia Cup na kojem će uz domaćina Hrvatsku od 6. do 8. siječnja nastupiti Sjeverna Makedonija i Izrael.

Hrvatski reprezentativac Jakov Gojun ističe važnost ovakvih pripremnih utakmica.

"Svi znamo što nam je činiti, prije svega da se dobro pripremimo ovih desetak dana, da ostanemo svi zdravi i da dočekamo prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Te utakmice uvijek dobro dođu da se isprobaju neke varijante. Trener će nas puno rotirati da vidi na koga će se moći osloniti i tko je spreman", kazao je Gojun, dodavši da je bitno da reprezentacija bude ‘dobar tim‘.

"Uvijek me impresioniraju naši nogometaši, otkad je došao Zlatko Dalić oni dišu kao jedan. Nadam se da ćemo i mi biti takvi".

Hrvatska prvu utakmicu igra u petak protiv Sjeverne Makedonije (20.15 sati) koja je također sudionik Svjetskog prvenstva.

"Sada smo dobili teškog, nezgodnog protivnika. Ali imamo vremena da se dobro spremimo, prve utakmice su vijek teške. Puno bi značilo da dobijemo tu prvu utakmicu, da dobijemo dobar vjetar u leđa za prvenstvo", kazao je Gojun na kraju.

Nakon petka i otvaranja Croatia Cupa, u subotu igraju Sjeverna Makedonija i Izrael, a u nedjelju Hrvatska i Izrael. Sve se utakmice igraju u dvorani "Žatika" s početkom u 20.15 sati.

Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se održava u Švedskoj i Poljskoj, počinje 11. siječnja, a završava 29. siječnja. Prvi nastup u Jankopingu Hrvatska ima protiv Egipta 13. siječnja (u 20.30 sati). Dva dana poslije na redu su Sjedinjene Američke Države te na kraju prve faze 17. siječnja Maroko.

Linker
03. siječanj 2023 11:09