PAUN PAUNOVIC Cropix
TEŠKA OZLJEDA

Veliki udarac za reprezentaciju Slovenije pred Mundobasket, ostali su bez kapetana momčadi

Slovenski reprezentativac izbivati će s s terena minimalno do listopada
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 11. lipanj 2023. 17:01

Težak udarac za reprezentaciju Slovenije dogodio se na jučerašnjoj utakmici Cedevite Olimpije i Helios Sunsa koju je sastav iz Ljubljane dobio rezultatom 99-71.

Naime, na utakmici se povrijedio centar Cedevite Edo Murić, koji je ujedno i kapetan slovenske nacionalne vrste. Cedevita je danas preko službenih kanala obavijestila javnost o težini ozljede.

- Liječnički pregled pokazao je da je našem kapetanu Edi Muriću na jučerašnjoj utakmici u Tivoliju puknuo prednji križni ligament desnog koljena. Kapetane, brzo ozdravi i nadam se da ćeš se uskoro vratiti na plesni podij! – pisalo je u objavi kluba.

Time će slovenski reprezentativac izbivati s terena minimalno do listopada, što znači da će sigurno propustiti sljedeće Svjetsko prvenstvo koje se odvija za točno 100 dana, od 25. kolovoza u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Murić je dugogodišnji slovenski reprezentativac, odnedavno i kapetan, a također je bio dio momčadi koja je 2017. postala europski prvak pobjedom u finalu nad Srbijom.

Cedevita Olimpija je jučerašnjom pobjedom osvojila treći uzastopni naslov prvaka države i ukupno 20. naslov u svojoj povijesti.

Linker
30. travanj 2024 15:14