Nikola Jokić

 MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
NBA

VIDEO: Jokić ubacio u višu brzinu za put do pobjede, vratio se Zubac, skromna večer Hrvata

Detroit Pistonsi Bojana Bogdanovića upisali su novi poraz i ostali zacementirani na dnu tablice
Piše: Vito TomasObjavljeno: 05. veljača 2024. 08:07

Denver Nuggetsi na krilima Nikole Jokića svladali su na svom terenu ekipu Portland Trail Blazersa sa 112:103. Iako se očekivao potpuni ‘blowout‘ domaćina, gosti su aktualnim prvacima pružali itekako dobar otpor i držali se u rezultatskom egalu praktički sve do zadnje četvrtine.

Prvo ime susreta opet je bio sjajni srpski košarkaš koji je u zadnjoj dionici utakmice ubacio u veću brzinu i s konačnim učinkom od 29 koševa, osam skokova i sedam asistencija odveo svoju ekipu do pobjede. Prvi pratilac, kao i uobičajeno, bio mu je Jamal Murray s 21 košem, pet skokova i deset asistencija, dok su se u redovima Portlanda istakli Deandre Ayton s 27 poena i devet skokova te Anfernee Simons s 26 ubačenih poena i devet asistencija.

Phoenix Sunsi sa 140:112 pobijedili su u gostima košarkaše Washington Wizardsa. Bradley Beal, koji je u dresu Wizardsa proveo proteklih 11 sezona i prometnuo se u klupsku legendu, dočekan je s ovacijama domaće publike, no za istu nije imao milosti. Nakon što je prošlog tjedna slomio nos, u povratničkoj je utakmici zabilježio 43 poena i bio prvo ime susreta. Za domaćine je 24 poena ubacio izraelski košarkaš Deni Avdija, dok su za Phoenix po 18 poena ubacili i Kevin Durant i Jusuf Nurkić.

Detroit Pistonsi Bojana Bogdanovića upisali su novi poraz i ostali zacementirani na dnu tablice istočne konferencije. Sa 111:99 svladala ih je ekipa Orlando Magica, a hrvatski košarkaš je imao skromnu večer s 11 ubačenih koševa, pet skokova i dvije asistencije.

Los Angeles Clippersi pobijedili su sa 103:95 na gostujućem parketu košarkaše Miami Heata. Nakon devet propuštenih utakmica zbog ozljede lista u redove Clippersa vratio se Ivica Zubac. U 18 minuta provedenih na parketu 26-godišnji hrvatski košarkaš upisao je mršavih četiri koša i tri skoka.

Njegovu momčad do pobjede su predvodili Kawhi Leonard i James Harden s 25, odnosno 21 poenom. U momčadi Heata konstantan je bio Jimmy Butler ubacivši 21 poen.

Linker
27. travanj 2024 06:05