Navijači Hapoel Holona i Hapoel Tel Aviva

 Screenshot: Twitter
UKRALI IM I ZASTAVU

VIDEO Neredi u Izraelu, navijači ukrali zastavu i započeli opću tučnjavu: ‘Napad je bio brutalan‘

Akciju je izazvalo skandiranje navijača Holona tijekom ceremonije odavanja počasti palom vojniku IDF-a
Piše: SNObjavljeno: 06. ožujak 2024. 19:11

Utakmica izraelske košarkaške Superlige između Hapoel Holona i Hapoel Shlomo Tel Aviva nije završila kako bi momčadi željele jer je nakon posljednjeg zvižduka izbila tučnjava između navijačkih skupina.

Domaćini su pobijedili 90:78, a nakon konačne sirene ultrasi kluba iz Tel Aviva napali su ultrase Holona na suprotnoj tribini. Nakon tučnjave koja je trajala nekoliko minuta, oduzeli su zastavu protivničkim navijačima, što je pothvat koji se u Ultras svijetu smatra velikom čašću s jedne i velikom sramotom s druge strane.

Akciju je izazvalo skandiranje navijača Holona prije utakmice tijekom ceremonije odavanja počasti palom vojniku Izraelskih obrambenih snaga (IDF) Omriju Shwartzu, koji je također bio navijač Hapoela iz Tel Aviva, javljaju izraelski mediji. Naime, Holon ultrasi su skandirali riječi koje vrijeđaju IDF.

Tijekom napada ozlijeđeno je više pripadnika osiguranja i policije, a sve se dogodilo dok je glavni trener Tel Aviva Danny Franco davao intervju za izraelsku televiziju. U toj snimci moglo se vidjeti da jedan muškarac čak zamahuje šipkom prema drugoj osobi.

Hapoel Holon je sljedeći dan izdao priopćenje u kojem je za cijeli incident okrivio navijače Hapoel Tel Aviva.

"Sinoć na kraju utakmice, mladi navijači naše momčadi napadnuti su i ukradena im je zastava u onome što je iz nekog razloga u nekim medijima opisano kao međusobna tučnjava. Oni navijači koji su ostali na tribinama bili su zaokupljeni sklapanjem opreme bez ikakvih provokacija ili poticanja koji bi izazvali brutalan napad na njih. Gdje su bili zaštitari? Gdje je bila velika policija? Dobra pitanja koja zahtijevamo da se istraže", napisali su iz Holona.

Linker
06. ožujak 2024 19:11