Nika Mühl

 RIO GIANCARLO Getty Images Via Afp
GROZAN TRENUTAK

VIDEO Užasna ozljeda hrvatske košarkašice, ostala na parketu u suzama pa iznesena na nosilima

Ovog je travnja postala tek druga Hrvatica, koja je izabrana na WNBA Draftu
Piše: SNObjavljeno: 03. listopad 2024. 16:57

Košarkašice Fenerbahçea su pobjedom protiv Beşiktaşa osvojile europski Superkup. U gradskom derbiju su bile bolje s. Nažalost, utakmicu je obilježila teška ozljeda hrvatske košarkašice Nike Mühl.

Ona je kroz prve tri četvrtine igrala sjajnu utakmicu s 11 poena, devet asistencija i tri skoka. No, pri jednom skoku krajem treće četvrtine je krivo doskočila i ozlijedila koljeno. Mühl je u suzama ostala ležati na parketu, a ostale košarkašice su u šoku promatrale.

Liječnička ekipa je brzo intervenirala i Hrvaticu na nosilima iznijela s terena. Za sada nema točnih informacija o težini ozljede, ali nije teško procijeniti da se radi o težoj ozljedi zbog koje će dulje vrijeme izbivati s parketa.

TEŠKU OZLJEDU HRVATICE POGLEDAJTE OVDJE

Nika je prošle četiri godine provela na prestižnom sveučilištu UConn na kojem je oborila rekord legendarne Sue Bird po broju asistencija. Ovog je travnja postala tek druga Hrvatica, koja je izabrana na WNBA Draftu kada ju je kao 14. izbor izabrao Seattle Storm.

Mühl se kroz sezonu mučila s prilagodbom na ligu, ali je u posljednjoj utakmici regularne sezone upisala svoje prve poene. Time je Mühl postala tek četvrta Hrvatica koja se upisala u strijelce u WNBA ligi. Prije nje su to napravile Koraljka Hlede, Vedrana Grgin te Ivana Dojkić.

image

Nika Mühl

CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp

S obzirom na to da je WNBA sezona dosta kratka, nije neuobičajeno da igračice dođu igrati u Europu po završetku sezone. Mühl je to trebala odraditi u Beşiktaşu, no ispriječila se teška ozljeda.

Linker
04. listopad 2024 10:25