VLADO KOS Cropix
FINALE PH

Ragusa u majstorici na gostujućem parketu svladala Požegu i obranila titulu prvaka Hrvatske

Titula najbolje košarkaške ekipe ostaje u Dubrovniku, nakon slavlja u petoj utakmici finale serije
Piše: Josip NeferovićObjavljeno: 14. svibanj 2022. 22:16

PLAMEN POŽEGA - RAGUSA 54:62 (15:18; 10:19; 8:12; 21:13)

POŽEGA. Dvorana T. Pirc. Gledatelja 700. Suci Franko Gradin, Jelena Tomić, Darko Juraga (svi Zagreb).

PLAMEN POŽEGA: Ivezić 12p, 3s, Benić, A. Berger, Bašić, Maričević, Bošković, Kešljević, Le. Hrmić 5p, 8s, La. Hrmić 3p, 3s, M. Berger, La Mama 18p, 8s, Podrug 16p, 8s. Trener Vladimir Englman.

RAGUSA: Stojanović 13p, 8s, Čagalj, Miloglav 22p, 6s, Putica 4p, 3s, Kujundžić, Todorić 12p, 9s, Vrsaljko 4p, 5s, Majstorović 7p, 6s, Pavić, Ivanišević. Trener Cvetana Matić.

------------------------------------------------------------

Košarkašice Raguse obranile su titulu najboljeg ženskog kolektiva Hrvatske u petoj utakmici doigravanja pobjedom nad Plamen Požega 62:54.

Susret je počeo dosta nesigurnom igrom obje ekipe, jer su u prve 2 minute gotovo bile bez postignutog koša. Prve su se oslobodile treme gošće i Iva Todorić je "probila led" i dovela Dubrovčanke u vodstvo 2:0.Uzvratila je Ma Mama i izjednačila 2:2, a nakon toga gošće preuzimaju inicijativu i polako se oslobađaju pritiska, što domaćim igračicama ne uspijeva, te u 7. minuti vode 13:4. Odličnom igrom u obrani Vrsaljko je neutralizirala La Mamu, a na Ivezić su se smjenjivale Miloglav i Todorić pa je i ona zaustavljena.

Uglavnom, sav teret utakmice pao je na Podrug koja uspijeva do kraja prve četvrtine smanjiti razliku vrlo brzih i čvrstih gošći na – 3 koša 15:18. Početak druge nagovijestio je da će igra domaćih igračica biti efikasnija jer je Podrug postigla koš za 17:18. Gošće ne dozvole Ivezić i La Mami da dođu u priliku i razigraju se pa je Podrug davala nešto ohrabrenja da bi se mogao držati rezultat u nekoj ravnoteži što je bilo nedovoljno i samo 10 koševa bilo je premalo da bi se ugrozile gošće, koje ipak igraju nešto bolje.

U trećoj dionici iznimno malo koševa, a s obje strane puno grešaka u napadu i velika neefikasnost, a i taj period koliko god bio slab pripao je gošćama i u posljednju etapu susreta ušlo se rezultatom 33:49 što je ukazivalo da će se domaće igračice teško vratiti i okrenuti rezultat u svoju korist. Gošće su otišle na prednost i od 20 poena (39:59) u 35. minuti a zadnjih pet minuta susreta igračice Plamen Požega su pokušale popraviti dojam u čemu su i uspjele, no prekasno i pobjeda Raguse 62:54 je, koliko god je to za domaće bolno, zaslužena.

image
VLADO KOS Cropix

Na kraju erupcija oduševljenja kod djevojaka Raguse samo je pokazala da su i one žarko željele novu titulu prvakinja Hrvatske.
Trenerica Raguse Cvetana Matić po završetku utakmice je bila vrlo sretna i ovako je vidjela ovu utakmicu:

- Vrlo teška utakmica u seriji praktički od 8 koliko smo odigrali da bismo došli do titule prvakinja. Ništa manje zahtjevne nisu bile utakmice protiv Medvešćaka, a ovih pet protiv Požege tražio je veliku fizičku pripremljenost igračica. Nakon poraza u Dubrovniku pred ovu utakmicu dobro smo analizirali igru Požege i u taj susret ušli "hladne glave". Znali smo od kud nam dolazi opasnost i sve djevojke su odigrale jako dobro. Igra u obrani je bila ključ i na neki način smo neutralizirali iskusnu Jelenu Ivezić, kojoj se divim kako u tim godinama igra, i La Mamu, koja je tek u trećoj četvrtini nešto više dala, pa je ostala kao najveći naš problem Podrug. U tvrdoj utakmici s rotacijom 6-7 igračica uspjeli smo ostvariti naš cilj. Pobijedio je kolektiv i svaka igračica je dala svoj doprinos ovoj tituli.

Linker
17. travanj 2024 01:40