Srbija - Brazil

 SCREENSHOT X
LJUTNJA U SUSJEDSTVU

VIDEO Apsolutni bijes u Srbiji: ‘Ovo je nezapamćena pljačka, Srpkinje brutalno tukli, a oni se prave ludi‘

Izabranice Marine Maljković ipak su na kraju upisale pobjedu sa sedam poena prednosti
Piše: SNObjavljeno: 12. veljača 2024. 06:19

U brazilskom Belému u tijeku je kvalifikacijski turnir košarkašica za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Jedne od natjecateljica su i košarkašice Srbije koje su u posljednjoj utakmici svladale Brazilke rezultatom 72:65 (23:20, 16:18, 17:16, 16:11).

Posebno je zanimljivo bilo u zadnjoj dionici utakmice kada su domaće košarkašice svim silama pokušavale osigurati pobjedu koja im se činila blizu jer su u četvrtu četvrtinu ušle s rezultatom 56:56.

Dogodile su se tad, smatraju srpski mediji, i dvije očite sudačke pogreške. Pri vodstvu Brazila 57:56 Amerikanka u srpskom dresu Yvonne Anderson krenula je u prodor, ali ju je Brazilka udarila po ruci što sudci nisu svirali već su loptu dodijelili domaćinima.

Ljutili su se Srbi i na udarac kojeg je Érika de Souza uputila prema licu Jovane Nogić, ali sudci ni u tome nisu vidjeli ništa sporno. Mediji u Srbiji bili su bijesni nakon sudačkih odluka, pa je tako jedan od naslova nakon utakmice bio: ‘Nezapamćena pljačka! Sramne sudije nas osakatile: Srpkinje brutalno tukli, a oni se pravili ludi! Snimci govore više od 1000 reči!‘

Izabranice Marine Maljković ipak su na kraju upisale pobjedu sa sedam poena prednosti. Samo jedan koš falio im je da osiguraju plasman u Pariz te će im ključna biti večerašnja posljednja utakmica kvalifikacijskog turnira protiv Australije.

Linker
03. svibanj 2024 03:24