Nika Muhl zabija svoje prve poene

 CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp
ODUŠEVILA SUIGRAČICE

VIDEO Mühl stigla do prvih poena u WNBA i postala četvrta Hrvatica kojoj je to uspjelo

Seattle Storm je sezonu završio s omjerom 25-15, što ih je smjestilo na peto mjesto u ligi
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2024. 10:38

Hrvatska košarkašica Nika Mühl postigla je svoje prve poene u WNBA ligi tijekom posljednje utakmice regularne sezone najjače ženske košarkaške lige na svijetu.

Mühl, koja se tijekom sezone suočavala s poteškoćama u šutu i imala ograničenu minutažu, uspjela je upisati svoje prve poene u sezoni. To je napravila tako što je ukrala loptu i sjurila se prema protivničkom košu. Nakon njenih prvih poena je skočila cijela klupa koja je proslavila uspjeh Hrvatice.

PRVE POENE HRVATICE POGLEDAJTE OVDJE

U 14 minuta je zabilježila 2 poena uz šut 1-5 iz igre. U ovoj je utakmici upisala najviše vremena provedenog na terenu ove sezone. Uz to, 24-godišnja Zagrepčanka dodala je 2 skoka, 3 asistencije i jednu ukradenu loptu, u pobjedi njenog Seattle Storma 89:70 protiv Phoenix Mercuryja.

image

Nika Muhl

RIO GIANCARLO Getty Images Via Afp

Time je Mühl postala tek četvrta Hrvatica koja se upisala u strijelce u WNBA ligi. Prije nje su to napravile Koraljka Hlede, Vedrana Grgin te Ivana Dojkić.

Seattle Storm je sezonu završio s omjerom 25-15, što ih je smjestilo na peto mjesto u ligi. U prvoj rundi doigravanja će igrati protiv četvrtoplasiranih Las Vegas Acesa, aktualnih prvakinja WNBA lige.

Na vrhu regularnog dijela sezone završile su košarkašice New York Libertyja, za koje nastupa Ivana Dojkić. U jučerašnjem porazu Libertyja, Dojkić nije nastupila. U regularnoj sezoni bilježila je prosječno 3,3 poena u 9,9 minuta po utakmici.

U doigravanje su se plasirale najbolje osam ekipa od ukupno 12 u ligi. Četvrtfinalna runda doigravanja počinje u nedjelju, a serije se igraju na dvije pobjede, dok se polufinala i finale igraju na tri pobjede.

Linker
20. rujan 2024 10:40