Screenshot: Basquete360.com
PRIPREME ZA SP

BIVŠI HRVATSKI IZBORNIK BEZ NAJVAŽNIJIH IGRAČA DEMOLIRAO URUGVAJ Briljirali su vremešni Barbosa i igrač kojeg se Cedevita brzo riješila

Brazil je na SP-u smješten u skupinu F, koja se igra Nanjingu, zajedno sa Novim Zelandom, Grčkom i Crnom Gorom.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 12:13

Aco Petrović je na klupi Brazila krenuo u odigravanje pokusa uoči SP-a, koji počinje za tri tjedna. Skupio je reprezentaciju kakvu je želio, a za zagrijavanje je Brazil pokazao koliko je gadan demoliravši Urugvaj sa 100:53.

Brazilu nisu igrali Huertas i Varejao, a Petrović je blistao nakon uvodne pobjede na pripremama.

- Nosim vrlo pozitivne dojmove nakon prvog pokusa. Otvorili smo utakmicu s 18:2, a na parketu su većinom bili mladi igrači. Razumljivo je da ćemo na SP-u igrati s boljim reprezentacijama od Urugvaja, a želim da igramo intezivno svaku minutu na terenu, ne dopuštajući nekakvo opuštanje kad napravimo veliku razliku.

U tom početnom vodstvu Bruno Caboclo​ i Didi Louzada iskombinirali su 12 od prvih 18 poena Brazila, ali na koncu je najbolji strijelac bio vremešni Leandro Barbosa s 20, dok je lanjski igrač Cedevite Vitor Benite dodao 19 poena. Ova se utakmica igrala u Anapolisu, slijedi još jedna istih protivnika u Belemu u noći sa subote na nedjelju.

Brazil je na SP-u smješten u skupinu F, koja se igra Nanjingu, zajedno sa Novim Zelandom, Grčkom i Crnom Gorom.

Linker
02. svibanj 2024 11:02