Mateo Vidović
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
Službeno potvrđeno

Bivši igrač Zadra na klupi Širokog, a momčad su pojačala i dvojica hrvatskih igrača

‘Drago mi je da smo dogovorili suradnju, ipak je ovo moj klub, tu sam 21 godinu‘, rekao je Vujanović
Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 13:52

Kormilo košarkaškog kluba Široki iz Širokog Brijega preuzeo je ponovno stručnjak Damir Vujanović, a roster kluba pojačala su i dva hrvatska igrača - Mato Mandić i Mateo Vidović, koji je i mladi hrvatski reprezentativac.

Kako su objavili na službenoj stranici HKK Široki, Vujanović, bivši košarkaš Alkara iz Sinja i Zadra je preuzeo momčad kluba s Pecare nakon što je istekao ugovor s također još jednim hrvatskim stručnjakom Hrvojem Vlašićem, dok mediji navode kako je u posljednji trenutak propala već dogovorena suradnja s Danijelom Jusupom.

"Drago mi je da smo dogovorili suradnju, ipak je ovo moj klub, tu sam 21 godinu. I dosada sam preuzimao prvu momčad kad situacija nije bila baš najbolja, ali spreman sam za nove izazove", izjavio je za službenu Facebook stranicu Vujanović.

Momčadi HKK Širokog su se priključili Mato Mandić i Mateo Vidović. Mandić (Zagreb, 1998 godište, 197 cm) igra na poziciji beka šutera. U karijeri je nastupao za Cibonu, Vrijednosnice Osijek i Zabok, a prošle sezone je igrao u Škrljevu s prosjekom od 11,4 poena, 3,7 asistencija i 2,2 skoka za 31 minutu po utakmici.

Mateo Vidović (Dubrovnik, 1999 godište, 194 cm) igra na poziciji organizatora igre, i mladi je hrvatski reprezentativac. Ponikao je u Dubrovniku, a igrao je i u Cedeviti, prošlu sezonu je igrao u Boscu s prosjekom od 11,2 poena, 4,5 asistencije i 3,8 skokova za 30 minuta po utakmici. Obojica su pojačali ekipu koja će i ove sezone igrati u ABA 2 ligi te se boriti u bosanskohercegovačkom prvenstvu.
HKK Široki je deseterostruki prvak BiH, a devet puta je osvojio kup te zemlje.

Linker
29. travanj 2024 21:19