AFP
PRILAGODBA U TIJEKU

BOGDANOVIĆ NA MUKAMA 'Govore mi da sam dobar igrač, ali moram biti agresivniji'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 03. studeni 2014. 15:04

Bojan Bogdanović još uvijek uči kako je igrati u NBA-u. Novinari koji prate Brooklyn Netse posvetili su mu dio nedjelje, a jedinstveni je zaključak da je nedovoljno agresivan na terenu. O tome svi pričaju: kroničari, trener Hollins i sam Bojan...

- Sretan sam što imam veliku minutažu, ali sam svjestan da moram biti puno agresivniji i početi bolje igrati. Mislio sam da će moja prilagodba biti lakša, ali ne ide glatko kao što sam očekivao - izjavio im je nakon nedjeljnog treninga.

Iz prethodne utakmice, pobjede protiv Detroita, zamjeraju mu promašenu tricu kada je bio sam kao duh i izgubljenu loptu u sljedećem napadu. Te su pogreške otvorile seriju koševa Pistonsa, ali Netsi su sačuvali pobjedu. Kroničar ESPN-a čak se zapitao je li Bogdanović pretjerano impresioniran kada se nađe u petorci s trojicom All-Stara (Williams, Johnson, Garnett), a uskoro i s četvrtim, povratnikom Lopezom; možda previše razmišlja o tome treba li šutirati ili dodati...

U svakom slučaju, prilagođavanje na NBA je proces koji traje. Trica je udaljenija, obrana se uglavnom svodi na “jedan na jedan”, bez zone.

- Trener Hollins mi puno pomaže, posebno na treninzima. Stalno mi govori da budem agresivniji. Isto mi je rekao i nakon što me izvadio iz igre (protiv Detroita). Zbog toga me zamijenio i u drugom poluvremenu sam pokušavao biti agresivniji, ali nisam pogodio šutove koje sam imao - rekao je Bojan i nastavio.

- Svi mi pomažu, imaju povjerenja u mene. Govore mi da sam dobar igrač i da trebam igrati na isti način kao u Europi jer na terenu izgledam sramežljivo. Da, trebam biti agresivniji. Najbolje od svega je što utakmice dolaze vrlo brzo, nadam se da će svaka sljedeća biti bolja.

Bogdanović je 25-godišnjak, ali je rookie, novak u svijetu NBA-a. Zbog njegovih godina očekivanja javnosti su velika, ali trener Lionel Hollins upozorava...

- Nerealno je očekivati da će odmah dominirati kao što je to radio u Europi. Svjestan sam svega što može i stalno mu govorim da bude agresivniji, igra na svoj način. Pa što ako promašiš šut? Kada ti se sljedeći put otvori, ponovno šutiraj. Kada kreneš u prodor, otiđi do kraja. Želim da se ugodno osjeća u svojoj agresivnosti.

Nedjelju je obilježio Carmelo Anthony koji je s 30 godina i 157 dana postao šesti najmlađi s minimalno 20.000 postignutih koševa, a New York je pobijedio Charlotte 96-93. Miami bez Jamesa sasvim dobro živi. Jedini su bez poraza na Istoku, a Toronto su svladali 16. put zaredom (107-102).

Linker
06. svibanj 2024 10:45