Brett Davis-USA TODAY Sports / USA TODAY Sports
ŠOKIRAO JAVNOST

BOGDANOVIĆEV SUIGRAČ SE ODREKAO MILIJUNA IZ VJERSKIH RAZLOGA Iznenada završio karijeru i poručio: 'Ja sam Jehovin svjedok i moja vjera mi znači sve'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 29. lipanj 2019. 12:20

Uoči vikenda u kojem je kao slobodan igrač mogao krenuti u pregovore s klubovima oko novog ugovora koji bi mu donio desetak milijuna dolara godinšnje, Darren Collison (31) objavio je odlazak u mirovinu nakon 10 sezona u NBA ligi...

- Iako još uvijek volim košarku, znam da postoje važnije stvari, a to su moja obitelj i vjera - rekao je Collison za The Undefeated.

- Ja sam jedan od Jehovinih svjedoka i vjera mi je sve. Doživio sam toliko zadovoljstva volontirajući na misiama po svijetu. Ta sreća neusporediva je s bilo čim i stoga odlazim iz NBA lige.

Suigrač Bojana Bogdanovića u Indiani protekle dvije godine je kroz karijeru zaradio 43 milijuna dolara, igrao je još za New Orleans, Dallas, LA Clipperse i Sacramento, a kroz 708 utakmica prosječno je ubacivao 12,5 poena, uz pet asistencija.

- Odlazim sretan jer sam izgradio divna prijateljstva s brojnim suigračima, trenerima, klupskim dužnosnicima i zaposlenicima, a igrači kao što su Victor Oladipo, Russell Westbrook, DeMarcus Cousins, Kevin Durant, Kyrie Irving, Chris Paul, Stephen Curry, Dwyane Wade i LeBron James imali su veliki utjecaj na mene i moje igre na najvišoj razini.

S nekima od njih je dijelio svlačionice otkad je kao 21. pick drafta 2009. (New Orleans) stigao u ligu, da bi u konačnici otišao kao sretan čovjek.

- Košarka mi je bila sve u životu otkad sam bio dijete. Nisam mogao zamisliti da ću pronaći nešto što me zadovoljava više od igranja košarke.

Posebnu zahvalu Collison je odaslao supruzi Keyoshi...

- Ona je vodila našu bitelj kroz sve što možete zamisliti u toliko NBA sezona. Od toga koliko smo puta mijenjali sredinu do izazova na dnevnoj bazi kroz silne emocije tijekom sezone. Ona je naša snaga.

Linker
01. svibanj 2024 09:25