REUTERS/Shannon Stapleton / REUTERS
NE ODUSTAJE OD IZBORNIČKE POZICIJE

BORBE IZVAN KOŠEVA Aco Petrović poručio: 'Ne vjerujem ljudima koji Cibonu žele izbaciti iz Draženova doma'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 10. studeni 2016. 16:49

Vrlo miran bio je Aco Petrović nakon što ga je Davor Užbinec, direktor Cedevite, optužio za samovolju u Košarkaškom savezu Zagreba, čiji je predsjednik...

- Užbinec je pobrkao lončiće, potpuno promašio temu. Moj prijedlozi Upravnom odboru dogovoreni su na posljednjem sastanku prije desetak dana, a prihvaćeni s devet glasova “za”, dok je Užbinec bio suzdržan. Predsjednik predlaže, a članovi glasaju, tako funkcionira demokracija. Moram podsjetiti da sam prije godinu dana ja na Izbornoj skupštini pobijedio Zorana Milišu, koji je bio Cedevitin kandidat. Moja dobra volja bila je u UO uvrstiti Krešimira Novosela, kojeg je zamijenio Užbinec kad je postao direktor kluba. Sad, pak, ne vidim razlog zašto bih u Sabor trebao uključiti nekoga iz Cedevite. Ne želim dati legitimitet ljudima, koji protekle 2-3 godine žele izbaciti Cibonu iz Draženova doma, ući tamo na mala vrata.

Ja sam predsjednik

To Aco ne može oprostiti Cedeviti i zato je umjesto Marka Udovičića kao izaslanika KSZ-a u Sabor HKS-a, na kojem će se birati predsjednik, predložio Ivicu Lovrića, a ne Mateja Mamića.

- I to je prihvaćeno s devet od 10 glasova. Sve jasno. Tu je također Užbinec zamijenio teze jer zna da Udovičić, koji mu je prijatelj, već godinu i pol nije član Upravnog odbora Cibone, zbog obaveza je potpuno izvan košarke. Ponavljam, ja stvarno ne vidim u čemu je problem osim u tome da Užbinec govori kao da je on predsjednik, a ne ja. Za dvije i pol godine Cedevita ima priliku ponovo kandidirati svog čovjeka da vodi KSZ.

A hoće li KSZ, odnosno Petrović, predložiti kandidata za predsjednika?

Stojko se nije najavio

- Ovog trenutka mi nemamo legitimnog kandidata, čovjeka s 20 potpisa članova Sabora, ja svoj nikome nisam dao. Ali bilo koji kandidat za predsjednika mora odgovoriti na bar 10 pitanja. Od sustava natjecanja, prijelaznih rokova, ureda Saveza, do reprezentacije i ustroja mlađih reprezentacija... Vidim i da je Stojko Vranković najavio dolazak u Cedevitu. Ciboni se nije najavio.

Pred nama je, po svemu sudeći, 10 zanimljivih dana. Toliko je, naime, ostalo do Sabora u Mimari na kojem će Aco biti samo jedan od 78. I ne namjerava se kandidirati ni za što više jer ga zanima samo jedna funkcija...

- Neću odustati od borbe za izborničku poziciju. Ostalih funkcija ću se u budućnosti pokušati riješiti. Recimo, tko god bio predsjednik, sigurno neću ulaziti u Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza (u dosadašnjem sazivu bio je član), a također se nadam se da ću još samo vrlo kratko biti prvi operativac Cibone - zaključio je izvršni dopredsjednik kluba pod Tornjem.

Linker
03. svibanj 2024 12:21