Kruno Simon

 VLADIMIR DUGANDZIC
HRVATSKI KUP

Cedevita Junior izborila polufinale Kupa, gradski suparnik se dobro držao sve do treće četvrtine

Bosco ipak nije ozbiljnije zaprijetio košarkašima Cedevite Junior
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. veljača 2023. 19:24

BOSCO - CEDEVITA JUNIOR 97:87 (21:25, 24:26, 15:31, 27:15)

BOSCO: Kos 2, Krajnović 14p, 5s, Matić 11p, 6s, 3a, Rukavina, Šljivarić 2, P. Babić 11p, 5a, 3ol, Radulović 6, Primorac 13p, 6s, 3il, L. Babić, Čović 2p, 3s, Jurič 12p, 3a, Krapić 14p, 4s.

CEDEVITA JUNIOR: Mustapić 10p, 3ol, Kučić 5, Rašić, Marčinković 8p, 4a, Ciani 9, Serdarušić 18p, 5s, 4a, Vrgoč 2, Šabić 4p, 3s, Simon 17p, 7s, 7a, Zanki, Batinić 10p, 6a, Topolović 14p, 9s.


Odigrao je Bosco vrlo solidno prvo poluvrijeme i da se na koncu tih prvih dvadeset minuta nije ukazao Kruno Simon, koji je do odmora ubacio 14 poena i podijelio pet asista, tko zna bi li veliki favorit -a to je Cedevita Junior jest bila - vodila sa 51:45.

Bosco kasnije nije više mogao, prije svega energetski, pratiti momčad s Velesajma, a Kruno Simon je sjeo na klupu na 17 poena, te po sedam skokova i asista. Cedevita je imala i 80:57, a osim Simona sjajno je doigrao Renato Serdarušić, najveće otkriće sezone koji je upisao 18 poena, uz pet skokova i četiri asista.

- Mi se za razliku od nekih loših partija u posljednje vrijeme nismo raspali kad smo otišli na minus dvadeset - podvukao je Ivan Tomas, Boscov trener.

Recimo, u nedjelju su protiv Cibone ostali na minus 50.

- U jednoj se utakmici u Kupu može svašta dogoditi, ali ja bih pohvalio Bosco jer su bili motivirani, s dobrom energijom. Mi smo na temelju njihovih posljednjih rezultata ušli nešto opuštenije. I nije problem bio napad, nego naša obrana, jer smo primili previše - rekao je Damir Mulaomerović.

Usput, kad je već u polufinalu, kad bi volio igrati s pobjednik Cibona - Zadar, u petak ili u subotu, u finalu.

- Dobro pitanje i znam na što se cilja, radi se o Simonu, jer bismo trebali igrati dan za danom. Možda bi trebalo razmisliti da se dan odmora uvede između polufinala i finala, a ne nakon četvrtfinala

Na kraju, zanimljivo je čuti i razmišljanje Ivana Tomasa o tome kako bi ova utakmica završila da je na u dresu Bosca bio Kruno Simon.

- Opet bi Cedevita bila favorit, jer su krupniji, imaju veća tijela. Mi smo ih u prvom dijelu ulovili na prepad, OK, bilo bi im teže da nije bilo Krune, on je reagirao smireno, otišao po neke poene u završnici prvog dijela...

I tko je favorit za osvajanje Kupa po ocjeni Ivana Tomasa.

- Dao bih po jednake šanse Cedeviti, Ciboni i Zadru - zaključio je trener Bosca kojega sad čeka grčevita borba za ostanak, a bilo bi mu lakše kad bi klub doveo pojačanje koje se naveliko traži...

Linker
24. travanj 2024 19:03