A1 LIGA

Cedevita razbila Cibonu

Cedevita je pod Toranj u subotnje predvečerje stigla prilično oslabljena
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. svibanj 2015. 23:42

Cedevita je uvjerljivo svladala Cibonu 90:70 i time u mogućem krugu uoči doigravanje osigurala, po svemu sudeći, i poziciju broj 1 za play-off. Sve to Cedevita je napravila u situaciji kad na raspolaganju nije imala četiri igrača i prvog trenera. Čak pet, ako računamo da Mario Delaš nije ni vidio parket. Manje je iz prizme Cedevite ovaj je put bilo više. I te kako više.

Cedevita je, dakle, pod Toranj u subotnje predvečerje stigla prilično oslabljena. Izvan momčadi su ostali neoporavljeni Marko Tomas, Marko Arapović imao je upalu Ahilovih tetiva, a Lovro Mazalin čuvao je snagu za juniorsku završnicu, koja počinje danas. Roko Ukić se za razliku od njih skinuo u dres, no, nije se ni zagrijavao jer još uvijek osjeća bolove u vratu. Nije, konačno, Cedevitu vodio ni trener Jasmin Repeša, koji se razbolio, a već je u petak Zagreb zamijenio Dubrovnikom, jer je dobio sedam dana odmora.

No, sve to nije omelo Cedevitu da odigra najbolje poluvrijeme ove sezone protiv Cibone. Vukovi su, valjda u svim izostancima i sami shvaćajući da su u nekoj prilici, ušli u meč prilično nervozno, a gost s Velesajama imao je čvrstu obranu i čistu ideju u napadu. Sve skupa izgledalo je za momčad Slavena Rimca koliko-toliko pristojno do konca prve četvrtine, no, nakon toga na parketu je postojala samo Cedevita.

Cibona je ostala bez šuta, samo 2-10 za tri poena, za razliku Cedevitinih 6-10, a pri tome će omjer snaga na parketu najbolje ilustrirati omjer asistencija u prvom poluvremenu. Cedevita ih je podijelila čak 15, a Cibona je ostala na samo sedam. Asisti će ponekad najbolje reći tko je tu bolja momčad.

Početkom nastavka Cedevita je otišla i na 54:35 u 23. minuti, a premda su se Vukovi pokušavali iščupati iz ponora, nije se činilo da su u šansi od ove večeri učiniti išta dobro za sebe. Doduše, nešto manje ozbiljnosti u Cedevitinu napadu, svakako i želja Cibone, pretvorila se u 28. minuti, nakon trice Dominika Mavre u 51:59 iz prizme Vukova, no, nada je za domaćina kratko trajala.

Veljko Mršić vodio je utakmicu rezonski, nije razbijao ritam svojim igračima, što je u dosadašnjem dijelu sezone bila šansa svakog Cedevitina protivnika, pa tako i Cibone u tri dosadašnje utakmice. Iako je Tomislav Zubčić primio fine batine, kao i svaki put kad igra protiv Cibone, Mršić ga je držao u igri, a Zubčić je ubacio 19 poena i odveo Cedevitu na 80:60 u 37. minuti, a Luka Babić stavio tricu za 83:60. Cibona je bila poražena i potučena.

Manje je ponekad doista više.

Linker
17. svibanj 2024 04:50