CROPIX
SUPERMARIO DOLAZI

Čekali ga 20 godina: 'Iz Europe nakon Dražena nije stigao ovakav bek šuter'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. svibanj 2015. 15:51

Nešto više od mjesec dana prije ovogodišnjeg NBA drafta, američki su novinari uglavnom već razradili sve moguće opcije i izbore koji će momčadima biti na raspolaganju 25. lipnja.

Prognostičari ishoda i dalje u sam vrh smještaju Marija Hezonju. Dubrovčanin je u najvećem broju projekcija na sedmom mjestu, koje ga prema lutriji može odvesti u četiri momčadi: Sacramento, Denver, Orlando ili Philadelphiju (imaju pravo na pick Lakersa ako nije u Top 5).

Takva je mogućnost zaintrigirala novinare portala Orlando Magic Daily, koji Hezonju opisuju kao „najboljeg dostupnog igrača“ i nadaju se da će 20-godišnji Hrvat u sljedećoj sezoni biti vlasnik dresa koji su svojedobno nosili Gordan Giriček i Mario Kasun.

"Hezonja je svestrano krilo koje podjednako dobro može pokriti pozicije dva i tri.

Napadački, granice si postavlja jako visoko. Odlično skače i gađa iz skoka, a njegove sjajne šuterske sposobnosti protežu se i izvan luka. Lijepo se kreće s loptom, pronalazi i bira svoje mete, čime suigrače čini boljima bez da istovremeno prenaglašava svoju ulogu", piše novinar Brett David Roberts.

U izvještajima nekih skauta, dodaje, Hezonju se proglašava najboljim europskim bek šuterom nakon Dražena Petrovića.

"Sličnosti su svakako prisutne, a razlika je u tome što je Mario viši od Dražena i bolji je skakač. Petrović je možda bio brži, ali o tome će se još debatirati. U svakom slučaju, ostaje činjenica da Hrvatska vjerojatno nije ponudila ovako dobrog igrača u posljednja dva desetljeća".

Roberts nije zaboravio Tonija Kukoča - odmah u sljedećem odlomku predviđa da Hezonja može dostići njegove visine. U najgorem slučaju predviđa mu ulogu 'jakog igrača s klupe', a u najboljem - nastupe na All-Staru.

Linker
23. svibanj 2024 17:18