Cropix
NEPOTREBAN IGROKAZ

CIBONI NIJE POMOGAO NITI 'DŽOKER ZOVI' Pomoćnik na telefonskoj liniji s trenerom na tribini, nitko pojma nema tko vodi momčad, a suci sve ignorirali

Jedan od Burićevih pomoćnika na klupi više je puta tijekom utakmice telefonirao, a suci su mu razgovore zabranili dvije minute prije kraja
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 12. listopad 2016. 18:39

Veliku pobjedu slave košarkaši Vrijednosnica Osijek. U Gradskom vrtu sa 78-71 pala je Cibona, koja je, doduše, na utakmicu 2. kola prvenstva Hrvatske stigla bez petorice najboljih igrača (Žižić, Rozić, Šakić, Joksimović i Šiško), s tzv. drugom momčadi, no i u njoj su bila petorica igrača s minutažom u ABA ligi.

Međutim, sastav koji je s klupe vodio Ivica Burić, a s tribine Damir Mulaomerović, prikazao je očajnu igru u većem dijelu utakmice pa je poraz bio neizbježan. “Brokeri” su uspjeli skresati dionice “vukova” koji su svega 4,42 minute bili u vodstvu. Ostalo je pripalo Osječanima. Mala dvorana Nastavno-sportske dvorane Gradski vrt bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a povratak prave, prvoligaške košarke u Osijek došlo je vidjeti 1400 gledatelja. I imali su što vidjeti. Igrači u žutim dresovima odigrali su borbeno i muški, upravo onako kako je tijekom cijele karijere igrao njihov trener, bivši košarkaš Osijeka, Cibone i hrvatske reprezentacije Vladimir Krstić.

Prvo poluvrijeme za domaće je bilo kao iz snova. U 18. minuti imali su +15, no na veliki odmor otišlo se sa 50-38. Ipak, manja rotacija sa svega šest-sedam igrača učinila je svoje i Osječani su energetski pali u drugom dijelu treće i prvom dijelu četvrte četvrtine, što je rezultiralo preokretom gostiju u 33. minuti za njihovo prvo vodstvo 60-59.

Domaći u tim trenucima nisu znali riješiti niti jednu napadačku enigmu, i činilo se da će gosti ipak uspjeti doći do pobjede, ali takva Cibona ipak nije imala dostatnu kvalitetu da ode do kraja. Upravo suprotno, to su učinili Osječani, koje je u igru tricom vratio kapetan Aljoša Šarac, a dvije minute prije kraja košem Jakova Mustapića Vrijednosnice Osijek vraćaju vodstvo 69-68, koje su do kraja samo povećavali za zaključnih 78-71.

Kod domaćih najučinkovitiji su bili Amerikanac Jalen Robinson sa 18, Mustapić sa 14 i Šarac sa 12 poena. Robinson je dodao sedam, a Mustapić šest skokova. Kod gostiju najviše koševa postigli su Nik Slavica i Emir Sulejmanović po 15.

Slavica je imao i sedam skokova. Gosti su, pak, jači sastav imali na tribinama, gdje su, uz prvog trenera Mulaomerovića, bili Aco Petrović, Andrija Žižić i Bariša Krasić. Mulaomerović je inače u poluvremenu otišao u Ciboninu svlačionicu, a više puta tijekom drugog poluvremena u isto vrijeme na mobitelu su bili i on i jedan od Burićevih pomoćnika. Međutim, savjeti s tribine očito nisu urodili plodom, a gledatelji su se pitali tko zapravo vodi momčad. Suci to ili nisu vidjeli ili nisu htjeli vidjeti sve do 2 minute prije kraja, kada je pomoćnik upozoren da ne smije telefonirati za vrijeme utakmice. U svakom slučaju, za klub Cibonina ugleda ovaj igrokaz bio je apsolutno nepotreban.

Linker
17. svibanj 2024 23:32