AFP
NBA LIGA

Cleveland ponovno očajan, Bogdanović i Rudež slabi u porazima, 76ersi na 0-13!

Piše: ArhivaObjavljeno: 23. studeni 2014. 10:38

Sezona je tek počela, a u Clevelandu je na vidiku teška kriza. Cavse se smatralo jednim od favorita za osvajanje NBA naslova, a kako trenutačno igraju, ne izgledaju ni kao momčad vrijedna play-offa. Istina, momčad je nova, Blatt će trebati vremena za uigravanje, ali ipak imena kao što su James, Irving i Love moraju garantirati nešto više od omjera 5-7 nakon 12 utakmica.

- Jako smo ranjivi. Zapravo, od samog početka smo ranjivi - priznao je LeBron nakon teškog domaćeg poraza od Toronta 110-93. Ipak, najbolji košarkaš današnjice ponudio je i tračak optimizma.

- S utakmicama i iskustvom sigurno smo ćemo postati bolji. Ovo nije najgore što mi se moglo dogoditi. Zar se ne sjećate da sam u prošlogodišnjem finalu izgubio tri utakmice zaredom?

Početak utakmice protiv Toronta nije izgledao kao da će Cavsi doživjeti debakl. Start je bio odličan, domaći su u jednom trenutku vodili i 17 razlike. Međutim, kada su 'španeri' iz Toronta počeli zatrpavati koš s vanjskih pozicija, Cleveland je upao u 'crnu rupu' iz koje se nije uspio izvući do kraja utakmice. Louis Williams je zabio čak 36 koševa, a dobar posao su odradili i Lowry (23) i DeRozan (20). Kod domaćih Love je zabio 23, Irvin 20, a LeBron samo 15.

Brooklyn Bojana Bogdanovića također se nalazi u krizi tako da je put kod prvaka u San Antonio okarakteriziran kao put bez nade. I tako je i bilo. Parker (22 poena), Green i Leonard (oba po 21) odmah su stavili utakmicu pod svoju kontrolu, odveli Spurse iznad 10 razlike i Netsi se do kraja nisu uspjeli vratiti. Nekoliko puta u drugom poluvremenu spustili su se ispod minus 10, ali realno, ni u jednom trenutku nisu zaprijetili. Na kraju je završilo laganom pobjedom Spursa 99-87.

Bojan Bogdanović nije imao svoju večer, zabio je samo dva slobodna bacanja uz šut iz igre 0-7. Imao je i 2 skoka i jednu asistenciju. Mirza Teletović konačno je startao u prvoj petorci i BiH reprezentativac bio je jedna od rijetkih svijetlih točaka Netsa. Zabio je 22 poena uz šut 8-14.

Indiana Pacersi teško su stradali doma od Phoenixa 83-106, a Damjan Rudež je za 15 minuta zabio 4 poena uz šut 2-6...

Philadelphia 76ersi u New Yorku su izgubili 13 utakmicu zaredom (91-83) i lagano se približavaju rekordu Netsa koji su 2009 izgubiloi 18 u nizu. Anthony Davis odigrao je najbolju utakmicu karijere i u pobjedi New Orleansa nad Utahom 106-94 ugradio čak 43 poena...

Linker
17. svibanj 2024 19:50