Nikola Mirotić
 
 JAVIER BORREGO
JOŠ JEDAN PREKID

Sada je sigurno! Euroliga i Eurokup se neće završiti, a jedan je klub apsolutni gubitnik

Ova odluka povlači za sobom i očekivani službeni kraj regionalne sezone ABA lige
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. svibanj 2020. 12:55

Nakon što su preko vikenda svoje mišljenje dali igrači, odnosno po njih dvojica iz svakog od 18 euroligaških klubova, u ponedjeljak je Jordi Bertomeu, predsjednik i direktor Eurolige, vlasnicima 11 A-licenci (Barcelona, Baskonia, CSKA Moskva, Efes, Fenerbahče, Maccabi, Milano, Real Madrid, Olympiacos, Panathinaikos i Žalgiris) predločio zaključenje sezone. I tih 11 klubova izglasalo je da se Euroliga, kao ni Eurokup, ove sezone neće završiti.

Tako je Euroliga zaključena nakon odigranih 28 od 34 kola osnovnog dijela, dok se u Eurokupu trebalo igrati četvrtfinale. U cijeloj priči najveći gubitnik ispada Efes, jedini klub čiji su predstavnici preko vikenda bili za nastavak sezone u kojoj je momčad Ergina Atamana s omjerom 24-4 držala prvo mjesto ispred velikog španjolskog tandema Real Madrid - Barcelona (22-6), "ziceri" za doigravanje bili su još CSKA i Maccabi (19-9), dok je još čak 8-9 klubova gajilo nadu u četvrtfinale...

Od toga svega na kraju neće biti ništa, košarkaška Europa ove godine neće dobiti prvaka, a odluka Eurolige povlači za sobom i očekivani službeni kraj regionalne sezone ABA lige.

Skupština dioničara ECA-e odlučila je i da će u sljedećoj sezoni Euroligu igrati istih 18 klubova kao i u ovoj, uz spomenutih 11 to su još: ALBA Berlin, ASVEL, Crvena zvezda, Bayern, Himki, Valencia i Zenit.

U Eurokupu 2020./2021. je mjesto zajamčeno za osam ovoserzonskih četvrtfinalista (Monaco, Partizan, Promitheas, Tofaš, Unicaja, Uniks, Venezia i Virtus Bologna), dok će preostalih 16 biti određeno po plasmanu u domaćim ligama. Kao i uvijek do sada, Board Eurokupa predložit će konačni popis koji mora potvrditi ECA, odnosno njezini dioničari.

Bit će zanimljivo pratiti koja će još dva kluba, uz Partizan, ABA liga "nominirati" za Eurokup...

Linker
19. travanj 2024 09:30