EUROPSKI PUT TEŽI

Hezonja: 'Da sam prihvatio Kentucky, vjerojatno bih bio prvi pick NBA drafta!'

O tome je nešto Hezonja kazao Davidu Picku, istom onom novinaru koji je lansirao priču o nezadovoljstvu naših reprezentativaca izbornikom Repešom za vrijeme SP-a
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. siječanj 2015. 22:48

Znate već da je Mario Hezonja sve samo ne konfekcijski proizvod. Nije mu takva košarka, nisu mu takvi treninzi, u kojima se sati samo množe, a daleko od toga da Mario Hezonja ima problema sa samopouzdanjem.

Dapače, njegove su izjave gotovo uvijek intrigantne poput njegova neobuzdanog talenta.

Nakon što je odigrao možda i najzreliju utakmicu svoje karijere u Tel Avivu kontra Maccabija, premda je u završnici utakmici učinio sve što je trebao - šut iz kornera, ukradena lopta i zakucavanje, pa sjajan asist na Lampea za produžetak, koji je ovaj nije pretvorio u poen jer ga je Smith blokirao - Hezonja je ovako sve prokomentirao:

- Trener mi vjeruje, a ja se ne bojim završnica jer želim pobjeđivati. Odigrao sam OK, ali mi smo izgubili, tako da je krivnja i moja.

Mario Hezonja odigrao je deset euroligaških utakmica ove sezone. Dubrovčanin, koji će uskoro napuniti 20 godina, na prosjeku je od osam poena, dva skoka i 1,3 asista, koje producira u 16,7 minuta igre. Sve to svrstava ga u igrača koji je najbolje što se može pronaći izvan SAD-a od nedraftiranih igrača. To je sukus ocjena svih skauta.

O tome je nešto Hezonja kazao Davidu Picku, izraelskom novinaru u Tel Avivu, istom onom novinaru koji je lansirao priču o nezadovoljstvu naših reprezentativaca izbornikom Repešom za vrijeme SP-a.

- Imao sam ponudu sveučilišta Kentucky. Da sam prihvatio odlazak na sveučilište, vjerojatno bih bio prvi pick na NBA draftu! Europljanin sam, teže mi je stvoriti ime na američkom tržištu nego igračima koji su tamo, stoga je moj put teži.

A hoće li Mario Hezonja ove sezone, mnogi su uvjereni da je to zicer, doista izaći na NBA draft? Arn Tellem, kao novi agent Marija Hezonje, sugerira da priča ide u tom smjeru.

- Još uvijek ne znam hoću li izaći na NBA draft. Mogao bih, ali tko zna koji bih mogao biti izabran. Ono što želim prije nego odem u NBA jest biti nositelj Barcelone i osvajati s njom trofeje.

Ako pitate Marija Hezonju, sve se to može već do konca ove sezone. I nemojte sumnjati jer on nikada ne sumnja!