DOBIO PRILIKU

HEZONJIN SAVRŠENI 'TAJMING' Šest dana prije drafta zablistao protiv Reala

Talentirani Hrvat svoju kvalitetu potvrdio je s 18 poena i 5 skokova, te ostvario valorizacijski učinak od 23
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 19. lipanj 2015. 23:12

U petak navečer igrala se prva utakmica finala španjolskog košarkaškog prvenstva u kojem je Real Madrid svladao Barcelonu rezultatom 78-72.

Najbolji igrač poražene momčadi bio je naš Mario Hezonja, kojeg su mnogi skauti NBA lige i neki eminentni američki novinari proglasili najvećim talentom koji iz Europe stiže na ovogodišnji NBA draft (istina, mišljenja su podijeljena između njega i Latvijca Kristapsa Porzingisa koji je ovu sezonu nastupao za Sevillu).

Talentirani Hrvat svoju kvalitetu potvrdio je s 18 poena i 5 skokova, ostvario valorizacijski učinak od 23 te 'natjerao' ACB ligu da video s njegovim tricama naslovi 'cijeli svijet priča o Mariju'. Nitko u momčadi Barcelone nije ubacio više od njega - štoviše, bio je jedini dvoznamenkasti strijelac 'Blaugrane' (Ante Tomić ubacio je samo dva poena, na primjer).

Mario se opet istaknuo odličnim šutom za tri poena - pogodio je 5 od 6 pokušaja iza linije trice, a jedan od tih je rasparao mrežicu čak s osam metara. S tom tricom se Barca približila na minus 4 pred kraj utakmice, ali je Real ipak sačuvao prednost do zadnjeg zvižduka te upisao prvu pobjedu u seriji. U redovima kraljevske momčadi najbolji je bio Rudy Fernandez sa 17 ubačenih poena i valorizacijom 21.

Ova utakmica će bez sumnje podići 'vrijednost dionica' mladog hrvatskog reprezentativca na NBA draftu koji će se održati 25. lipnja u New Yorku. Većina prognoza 20-godišnjem Dubrovčaninu predviđa 7. ili 8. mjesto (ti 'pickovi' pripadaju Denveru, odnosno Detroitu), dok ga je ESPN-ov novinar Chad Ford smjestio čak na 6. mjesto koje bi ga odvelo u Sacramento. Jasno, pod pretpostavkom da ne dođe do brzog 'tradea' u drugi klub.

Linker
25. lipanj 2024 10:47