Zeljko Hajdinjak / CROPIX
PREKO 30 DO POLUVREMENA

HRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA RAZBILA NEMOĆNE LATVIJCE I IZBORILA FINALE Za naslov u Kupu Borislava Stankovića protiv domaćina

Hrvatske je u polufinalu razbila Latviju, koja je u Kinu došla sa sveučilišnom reprezentacijom
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. srpanj 2019. 19:16

HRVATSKA - LATVIJA 75:50 (26:5, 21:14, 16:16, 12:15)

SHENZHEN - Gradska dvorana. Gledatelja 2000. Suci: Krejić, Wang i Benltaifa.

HRVATSKA: Uljarević 3a, Radovčić 1p, 3s, Perković 9, Barnjak, Vucić 3p, 3s, Škara 12p, 4s, 4a, M. Drežnjak 16p, 4a, Marčinović 5p, 5s, D. Drežnjak 2p, 3s, Vranković 2, Rogić 9, Marić 16p, 4s.

LATVIJA: Feikners 5p, 5s, Dambenieks 2, Arnitis 3s, Birkans 5p, 4s, 4a, Avotins 4, Putans 3, Mediss 12p, 3s, Lemanius, Zunda 5s, Berzinš 7, Blaus 12p, 3s, Snipke.

Preko 30 razlike otišla je Hrvatska već do poluvremena drugog polufinala Kupa Borislava Stankovića u kineskom Shenzhenu, a konačnih +25 još je i dobar rezultat za sveučilišnu reprezentaciju Latvije, koja je na Univerzijadi u Napulju izbacila našu pod vodstvom Vlade Anzulovića. U Kinu je pak Veljko Mršić iz te reprezentacije poveo samo Davida Škaru, u utorak najboljeg iz šestorke koja se priključila nakon Ljetne lige u Las Vegasu. I o tome je izbornik govorio nakon visoke pobjede...

- Bila je ovo jako dobra utakmica naše ekipe, dečki su dali sve od sebe. Prvo poluvrijeme bilo je za ocjenu devet od 10, dok su u drugom dijelu oni su dosta stajali u zoni, a mi više ni obranu nismo igrali toliko dobro. U drugom dijelu je bilo premalo kontranapada, a promašili smo dosta otvorenih šuteva, odnosno vidjela se razlika između skupine igrača koji su zajedno od 20. lipnja pa su u dobrom ritmu, fizički spremni, dok je drugih šest počelo trenirati prije tjedan dana i od njih ne možemo ni očekivati da budu na istoj razini - istaknuo je izbornik Mršić.

Statistički je prvo ime reprezentacije Hrvatske bio Marin Marić sa 16 poena i tek jednim promašajem iz igre (7-8), a veliki doprinos dao je i Mateo Drežnjak sa 16 poena i četiri asistencije.

- Malo smo se opustili u drugom poluvremenu, a i trener je više rotirao. Zasluženo jer su svi zaslužili priliku zaigrati nakon što smo dobro radili na trenizima - rekao je Marić.

U prvom polufinalu turnira u Shenzhenu na kojem Hrvatska brani prošlogodišnji naslov domaćini Kinezi lako su se obračunali s Tunisom (74:50), a sutra ćemo se s njima naći na suprotnim stranama...

- Cilj nam je odigrati dobru utakmicu, poštivati pravila koja smo postavili, pokazati da smo momčad. Kina se sprema za SP, već su dva mjeseca na pripremama, vidjeli smo ih u Las Vegasu, a tu su u istom sastavu. Idemo uživati, odigrati finale pred punom dvoranom, još puno većim brojem ljudi koji će gledati televizijski prijenos pa vidjeti što će nam to donijeti - zaključio je Veljko Mršić.

Linker
28. travanj 2024 10:07