Cibona na testiranju
 KK Cibona
KORONAVIRUS POD TORNJEM

Alarmantno stanje u slavnom zagrebačkom klubu: U Ciboni su danas zaraženi - svi!

Pod Toranj su u srijedu stigli rezultati još 10 pozitivnih testova na Covid-19
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 26. kolovoz 2020. 18:02

Nakon što su prvi igrači Cibone osjetili simptome koronavirusa te bili podvrgnut testovima, koji su rezultirali sa četiri - po dva igrača i člana stručnog stožera - pozitivna na Covid-19, na testiranja su otišli svi igrači i klupski zaposlenici. To je pak rezultiralo s još 10 - devet igrača i jedan član stručnog stožera - pozitivnih pa se slobodno može reći da su u Ciboni koronavirusom zaraženi - svi.


"Zaraženi imaju blaže simptome, a većina su asimptomatski bolesnici", stoji u priopćenju kluba koje se poziva na Zakon o zaštiti osobnih podataka kad je u pitanju identitet zaraženih osoba.

image
Mihajlo Jerković
KK Cibona


Dodatnih 10 pozitivnih testova ne mijenja puno na stvari kad su u pitanju treninzi kojih za seniorsku momčad pod Tornjem neće biti ovaj i cijeli sljedeći tjedan dok ne prođe razdoblje obavezne samoizloacije po 14 dana. U toj priči je važno naglasiti kako se to ne računa od dana pozitivnog testa, već od pojave simptoma, što se dogodilo proteklog vikenda.

image
Josip Bilinovac, Toni Nakić i Ronald Moore
KK Cibona


Kako se o potencijalnom izvoru zaraze u Ciboni kalkulira s gostovanjem u Laktašima početkom prošlog tjedna, zanimljivo je pratiti i situaciju u Igokei, koja je službeno objavila da je samo jedan igrač bio pozitivan na Covid-19. Međutim, vremenski okvir u kojem su se kod prvih igrača pojavili simptomi sugerira da je koronavirus pod Toranj stigao baš iz Laktaša pa odluka o odigravanju pripremne utakmice u Bosni i Hercegovini iz ove perspektive ne izgleda kao pametan potez...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 22:42