RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
FOTO: NEOBIČNA VEČER

Bad Blue Boysi na Ciboni nakon 17 godina, skoro cijeli Draženov dom navijao protiv Vukova, ali Dinamo je pao

Uz bučnu podršku BBB-a Dinamo protiv Cibone nije mogao više od prijetnje
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 21. prosinac 2021. 20:12

Dinamo - Cibona 68:88 (16:18, 19:25, 17:23, 16:22)

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 1000. Suci: Jovović, Perlić i Šverko.

DINAMO: Radman, Garafolić 7p, 6s, 4a, Anzulović 15p, 3s, Kraljić 1, Cvitanović 6p, 3s, 4a, Nakić-Vojnović 15p, 10s, Klepo 2, Kujundžić, Majić 2p, 3s, Bušić 7, Badžim, Ušić 13p, 3il.

CIBONA: Popić 4, Radovčić 10p, 4a, Vranković, Mustapić 11p, 6s, Gegić 5, Vildoza 10p, 4s, 5a, Majcunić 2, Gnjidić 4, Branković 7p, 3s, Drežnjak 15p, 5s, 3a, Reuvers 10p, 4s, 4bl, Nakić 10.


Bila je to neobična večer pod Tornjem. Cibona je bila na gostujućoj klupi, gotovo svi pristigli gledatelji u Draženovoj dvorani navijali su protiv Cibone. Doduše, ne može se reći da je to protiv Cibone, ali je svakako bilo za - Dinamo. Bad Blue Boysi prvi su puta kao organizirana skupina posjetili Ciboninu utakmicu nakon 2004. godine. I nije to dopalo tadašnjem čelništvu kluba. Boysi i Cibona u ovom gradu nisu u nekom tko zna kakvom odnosu, zapravo, oduvijek...

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

No, daleko od toga da bilo kojemu navijaču Cibona nije pri srcu i stoga prema Ciboni niti bilo kojemu igraču od Boysa, smještenih iza klupe Dinama, nije doletjela niti jedna kriva riječ. A da su Dinamovi navijači bili bučni, bili su, da nisu prestajali s pjesmom i bodrenjem isto je tako ročno, iako i njima bilo jasno da igrači u plavim majicama i Dinamovim grbom na prsima nemaju baš neke šanse protiv Vukova.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Dinamo je pružio sasvim solidan dojam, još tamo u trećoj četvrtini bili su na samo minus pet (49:54), ali nikako se nisu mogli košarkaši trenera Milana Ličine nositi s fizičkom moći suparnika. Bila je to, uz inspiraciju Dinama, ipak jednosmjerna ulica. Čak su Dinamo u poenima predvodili sinovi bivših Ciboninih igrača, pri čemu je Ivan Nakić-Vojnović odigrao posve ravnopravnu utakmicu Ciboninim igračima, a bili su tu vrlo nadahnuti Andro Anzulović, kao i David Ušić. Hrvoje Garafolić, prvi igrač Dinama, bio je meta Cibonine obrane, pa je ostao na šutu 2-13.

Cibona je na koncu upisala čistih 88:68, plasirala se na Final Eight Kupa Krešimira Ćosića i na njemu će u veljači loviti prvi trofej sezone. Dinamo će, pak, u nastavak borbe za plasman u HT Premijer ligu. Onda će ovakvih utakmica biti više, a na kraju danu, lijepo je bilo čuti bubnjeve, skladno navijanje i na - košarci.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Čak su Boysi u drugom dijelu preskočili ogradu gornje tribine i sišli do teleskopa, tik iza glava Igrača na Dinamovoj klupi i nisu prestali navijati. Nakon utakmice su im se Dinamovi igrači zahvalili, Andro Anzulović i suigrači završili su među navijačima, a pozdravili su Boyse i Cibonini igrači.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Da, bila je to sasvim neobična večer u Draženom domu. S predvidljivim ishodom, ali opet, večer nakon koje su bili svi zadovoljni. Nitko nije pobijedio ako nismo pobijedili svi. Tako nekako...

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 10:13