RONALD GORSIC/CROPIX
LEGENDA JE OGORČENA

Bijesni Franjo: ‘Mog sina su u Splitu ubili u pojam. Rekao sam mu - sjedi u auto i vozi doma!‘

Sin je bio igrač Splita samo četiri dana. Tada je ogorčen odlučio otići...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2020. 19:19

Težak slučaj ovih dana potresa hrvatsku košarku. Olimpijac, nekadašnji hrvatski reprezentativac Marko Arapović postao je, a onda ubrzo i prestao biti igračem KK Splita. Iz redova nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe odlučili su se na raskid suradnje s Arapovićem samo četiri dana nakon što su ga angažirali. Zaista, nesvakidašnja odluka.

Arapović se, što je isprve bilo jako čudno, nije našao u rosteru Splita za ogled prvog prvenstvenog kola protiv Gorice. Sumnjalo se da još nije spreman, da se tek treba uklopiti u novu momčad, ali pozadina priče ipak je nešto drugačija.

Njegov otac, nekadašnji reprezenativac Franjo Arapović je u razgovoru za Sportklub objasnio čitavu situaciju:

- Marko je prošli petak ujutro u pola 10 imao doručak, iza toga razgovor s trenerom o taktici za utakmicu i zove me oko 11 sati da Split želi raditi aneks ugovora. Rekli su da moraju imati nekakav aneks, da mogu odlučivati koliko će on utakmica igrati zbog liječničke službe. On je s njima odradio pet treninga i sve je normalno radio. Nikome nije jasno što se dogodilo, jer očito su tamo velika pretumbavanja u klubu - rekao je stariji Arapović.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Kao glavni problem navodi se sumnja u Markovo zdravstveno stanje.

- Najmanji problem je njegovo fizičko i zdravstveno stanje, jer on je dobio papire od vrhunske klinike u Innsbrucku da je sve u redu. Problem je što su oni to njemu mogli reći još u četvrtak ujutro, a ne ga registrirati na Savezu i sada idućih 11 utakmica ne može igrati u HT Premijer ligi ni za jedan klub. Je li to bio cilj, stvarno ne znam - pita se Franjo Arapović.

Otac je igraču savjetovao da odmah napusti Split.

- Rekli su mu da ako ne prihvati aneks ugovora, da neće igrati. Rekao sam mu 'Marko, sjedni u auto i vozi doma. Zahvali se dolje ljudima za stan i ispričaj se.' Čak im je rekao da ga ne zanima novac, da prekriže dogovoren iznos u ugovoru, da samo želi igrati. Ne, ne, mi smo ozbiljan klub i želimo zaštiti ugovor. Tko je tu lud, ja ne znam - rekao je Franjo Arapović.

Smeta ga odnos Hrvatskog košarkaškog saveza prema spomenutom događaju.

- Split ga je ubio u pojam pokazavši da sumnja u njega. Zvao ga je i trener, koji mu se ispričavao ni kriv, ni dužan. Jedino što me smeta je da HKS ovdje nije reagirao. Pa on je olimpijac! Morali su reagirati i zaštiti svog olimpijca da može igrati za neki drugi klub, a ne ovako. Očito svima paše da ne igra - zaključio je legendarni hrvatski centar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 13:16