Ivan Vučić, Marijan Pojatina i Ivan Novačić

DEBITANTSKA SEZONA

Bio je ‘ptica selica‘, a sada se skrasio u Zagrebu i postao najbitnija figura Dinama

Ivan Vučić, popularni Vučko, i iduće će sezone biti u sastavu te klubu pomoći u postizanju ciljeva
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 08. svibanj 2023. 08:17

Nakon što su osigurali mjesto u četvrtfinalu doigravanja HT Premijer lige, iz Dinama su odlučili i službeno produžiti suradnju s Ivanom Novačićem i Ivanom Vučićem koji su označeni kao kostur momčadi i za sljedeću sezonu. Popularni Vučko, kako Vučića zovu u klubu, primjer je igrača koji je dodatno rastao tijekom ove debitantske sezone za klub u Premijer ligi, što je na kraju nagrađeno novim ugovorom i povjerenjem koje u njega imaju ljudi u klubu.

Sve to uslijed dobrih partija koje pruža tijekom cijele sezone, dok je posebno zablistao u Ligi za ostanak, gdje je upravo uz Novačića postao jedan od nositelja ove mlade ekipe. Nakon “lutanja” po domaćoj ligi, gdje je izdanak negdašnje Cedevitine škole igrao još za Split, Zabok, Goricu i Sonik Puntamiku, izgleda da se s 26 godina konačno skrasio. U Dinamu.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

- Na početku je sigurno bilo puno upitnika. Došao sam u klub koji je tek ušao u HT Premijer ligu, dok sam ja nažalost prošao neke loše epizode po klubovima u prošlosti, pa mi nije bilo svejedno. Međutim, nakon mjesec dana shvatio sam da mi je ovdje zajamčena sigurnost, osim toga postoji i jasna vizija u kojoj vidim i sebe. To je nešto što mi daje povjerenje da s Dinamom mogu koračati u sve boljem smjeru i jednoga dana ispuniti ono o čemu svaki sportaš sanja, to je borba za naslov...

Zagrebačkoj momčadi pridružio se na početku tekuće sezone, ali kontakt je postojao još i ranije.

image
DARKO TOMAS Cropix

- Mogu reći da je duže razdoblje trajalo to nagovaranje iz Dinama budući da ja u početku nisam vjerovao u projekt. Nakon puno razgovora s dečkima iz kluba stekneš to neko povjerenje u priču koja ide u dobrom smjeru. Koliko god da si ti prema klubu fer, oni ti vrate duplo. Što je nama igračima bitno, kad ti vidiš da tebe netko voli i cijeni, onda ti to daje jedan dodatan vjetar u leđa da napreduješ.

Vučić je na startu sezone više sudjelovao kao šesti igrač, nego kao starter, onda je s vremenom počeo startati utakmice. Dolaskom Vladimira Anzulovića na klupu Dinama, Vučko je postao starter i njegove brojke dodatno su porasle. U nekoliko je utakmica “plesao” na rubu triple-double učinka, u ovoj sezoni postiže u prosjeku 11,7 poena, uz 5,6 skokova i 2,9 asistencije.

- Što se moje pozicije tiče, zaista mi nije problem odigrati ulogu koju trener zahtjeva od mene. Trud i želju ću uvijek pokazati. U trenutku kad je Garafolić bio ozlijeđen, pokušao sam “ući u njegove cipele”, što nije nimalo lagan posao jer svi znamo koliko kapetan znači na parketu...

Dolazak Zule smatra pozitivnim šokom za momčad koja je u tom trenutku u Prvenstvu imala niz od sedam uzastopnih poraza.

image

Ivan Vucic u dresu Sonika Puntamike

RONALD GORSIC Cropix

- Svaka promjena sa sobom nosi neke dobre stvari, kao što je to utjecalo i na nas. Došao nam je vrhunski stručnjak koji je posložio stvari koje ranije nisu funkcionirale, spojio nas je više nego što smo bili prije i onda rezultati dođu sami od sebe. Imali smo u Ligi za ostanak ta dva poraza, jedan od Škrljeva gdje smo zaista zasluženo izgubili i onaj od Bosca gdje smo u posljednjim sekundama primili koš, ali kad se pogleda u globalu, pružali smo izvrsne partije - dodaje Vučić.

Cibona je bila prekretnica

Međutim, nije Dinamo postao senzacija sada preko noći. Rezultati su postojali i pod trenerskom palicom Marija Štirjana koji je dogurao do polufinala Kupa Krešimira Ćosića i s momčadi se borio za ulazak u Ligu za prvaka gdje je njihovo mjesto pripalo Furniru...

- Imali smo stvarno dobrih utakmica, ali dosta nesreća s ozljedama, a nismo široka momčad kao što su Šibenik, Zadar, Split, Cibona... Smatram da smo napravili dobar rezultat i u Kupu, gdje smo i u polufinalu bili blizu Cedeviti za ući u finale. Ali pobjeda protiv Cibone je utakmica u kojoj smo shvatili da možemo igrati protiv najjačih momčadi - zaključio je Ivan Vučić.

Vučićeva seniorska karijera

2014/15. Cedevita/Split

2015/16. Zabok

2016/17. Cedevita

2017/18. Zabok

2018-20. Gorica

2020/21. Alkar

2021/22. Puntamika/Cedevita J.

Od 2022. Dinamo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:08