JAKOV PRKIC Cropix
ISTINSKI MAJSTOR

Bit će to veliko pojačanje: Vraća se igrač koji je osvojio srca navijača iz Splita!

Amerikanac još samo čeka potpis ugovora
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 31. listopad 2023. 21:03

Posljednjih godina na splitskim Gripama ustalila se praksa da se pri slaganju momčadi na određenim pozicijama poseže za američkim rješenjima. Vratimo li se u prošlost primijetit ćemo da su i prije Amerikanci nosili žuti dres, a neki od njih su ostali urezani u sjećanja navijača. Oni iz slavnih vremena pamte Avie Lestera koji je od milja prozvan Ante Luster, dok je prije nešto više od petnaest godina u dresu Splita mrežice parao portorikanski španer Larry Ayuso.

Njemu sličan bio je iskusni Amerikanac iz Houstona koji je na Gripama proveo posljednje dvije sezone. Njegovo ime je Shannon Shorter. Njega je naime, dugogodišnja karijera odvela u brojne države i na razne kontinente. Na Gripe je stigao u prosincu 2021. godine i na prvu je osvojio navijače Žutih. Riječ je o izrazitom profesionalcu koji posjeduje karakteristike scorera, a možda i najvrjednija njegova osobina jest sposobnost branjenja svih pet pozicija – od playa do centra.

Samo ovdje više od sezone

Specifično je da je Split jedini klub u kojem se zadržao više od jedne sezone. Prošle sezone je sa žutima došao do finala prvenstva hrvatske gdje su poraženi od Zadra u seriji na tri pobjede. Simpatizeri kluba s Gripa zazivali su njegov ostanak i ovog ljeta, no kako se bližila sezona bivalo je sve izvjesnije kako se to neće dogoditi. Kako Split na početku sezone ne izgleda baš najbolje, Teo Čizmić i Slaven Rimac bili su aktivni na tržištu i dosjetili se upravo Shortera koji je jedva dočekao poziv kluba s Gripa.

image

Shannon Shorter

VOJKO BASIC Cropix

Popularni “Shorty” nikad nije krio ljubav prema Splitu te je ponovno pred vratima Gripa. Preostalo je još riješiti određene detalje te će nakon kratke epizode u Egiptu ponovno obući dres voljenog kluba. Na odlasku je ovog ljeta govorio kako nikada neće zaboraviti trenutke na Gripama, a koliko je bio voljen svjedoči i pokazni trening koji je na kraju sezone odradio sa stotinjak djece iz kluba. Sada ga evo, sitnice dijele od treće uzastopne sezone u žutom dresu.

Slaven Rimac tako bi dobio veliko pojačanje u svlačionici, čovjeka koji bi iskustvom i liderstvom itekako pomogao mladoj momčadi Splita, a možda će i ubrzati prilagodbu trojici stranaca. Početak sezone pokazao je da momčadi fali jedan pravi vođa, a to je upravo Shorter čije bi dovođenje olakšalo Žutima postizanje poena i samu kontrolu utakmica. Njemu nije potrebna adaptacija jer će u svlačionici zateći podosta lica koja je nakratko napustio. Ispunila bi se time i želja svih navijača splitskih žutih jer bi ponovno uživali u potezima istinskog majstora koji je davno osvojio njihova srca.

Uvijek u treningu

Shorter je čovjek koji je uvijek u treningu i njegova fizička sprema nije upitna. On je spreman odmah uskočiti u vatru a na Gripama ga nakon dresova s brojem 24 i 12 čeka i onaj s brojem 2. Čini se kako ga samo osvojen trofej dijeli od ulaska u legendu ovog slavnog kluba. Splitska publika dobro zna što je košarka i uvijek je znala cijeniti prave igrače, a upravo takav je i Shannon Shorter.

image
VOJKO BASIC Cropix

Linker
16. rujan 2024 06:51