Damir Markota

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
‘HVALA TI ZA SVE‘

Bivši hrvatski reprezentativac oprostio se od Dinama, klub mu se zahvalio emotivnom porukom

Još uvijek nije poznato je li karijera 37-godišnjeg igrača gotova ili će nastaviti s igrom
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 17. ožujak 2023. 13:51

- Energija koja je prisutna u ovom klubu, momčad koja ima sjajnu sinergiju s Boysima te želja da zaigram pred njima dovela me do toga da ne mogu reći Dinamu "ne". Vjerujem da mogu pomoći Dinamu da uđe u najviši rang hrvatske košarke i dati doprinos ovoj lijepoj priči – rekao je Damir Markota kad je prije više od godinu dana potpisao ugovor za tadašnjeg drugoligaša koji se borio za ulazak u HT Premijer ligu.

Markota i Dinamo to su uspjeli, a ovaj 208 centimetara visok košarkaš vjernost je na ljeto produžio na još jednu sezonu. Nakon što je u gostima kod Škrljeva zabio 16 poena i dodao tome 10 skokova, Markota je osjetio bol u leđima i zbog toga je već u idućoj utakmici, 17. kola protiv Splita pod Tornjem, izašao nakon tri minute i više se nije vraćao na teren. Nije tada bilo izvjesno kakva je sudbina, ali pokazala se kako je to posljednji put da je zaigrao za Dinamo od kojega se ovoga petka oprostio.

Još uvijek nije poznato znači li ovo da je gotova karijera 37-godišnjeg Markote koji je u čak pet navrata za Cibonu, a od hrvatskih je klubova igrao još u Zaboku, Karlovcu, Cedeviti, Zagrebu i na koncu Dinamu. Svojim iskustvom pomagao je u afirmaciji mladih igrača na ritam u najvišem košarkaškom rangu, a nekoliko je puta to znao naglasiti i trener momčadi Mario Štirjan koji je Markotu nazivao liderom u svlačionici.

- Košarkaški klub Dinamo Zagreb ovim putem želi javno zahvaliti za sve što je klubu u godinu dana nastupanja za prvu momčad pridonio Damir Markota. Popularni "Šveđo" za našu momčad je debitirao 20. veljače prošle godine dok smo u drugom razredu hrvatske košarke za plasman tek ulazili u neizvjesnu borbu za Ligu za prvaka. Do kraja te sezone dao je obol u konačnom ulasku u društvo najboljih, ali svojom pojavom i etabliranju našeg mladog kluba. I u Premijer ligi Damir Markota je svojim košarkaškim znanjem i iskustvom pomogao puno u ostvarivanju primarnog cilja stabilnosti kluba, te bio važan element u ostvarivanju osam dosadašnjih pobjeda u prvenstvu, ali i plasmanu na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića.Nažalost, nakon ozljede leđa u prvom poluvremenu utakmice s KK Splitom, Markota više nije našao motiva za daljnju rehabilitaciju i oporavak - stajalo je u priopćenju iz kluba uoči utakmice protiv DepoLink Škrljeva, prve u Ligi za opstanak koja je na rasporedu danas u 18:00 u KC Dražen Petrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 00:07