Dino Repeša

 DAMIR KRAJAC Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Bivši trener Cibone želi bodove protiv Vukova u gradskom derbiju, Zadar na gostovanju

U petak s tri utakmice kreće drugo kolo, Zadar na gostovanju kod Zaboka (20.10), Split čeka Dubrovnik (19.00), a gradski derbi igrat će Cibona i Cedevita Junior (21.00)
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 04. listopad 2024. 09:37

U petak će krenuti drugo kolo FAVBET Premijer lige. Na rasporedu su tri utakmice, a posebno će zanimljivo biti u gradskom okršaju Cibone i Cedevite Junior.

Vukovi će, kad to budu mogli, organizirati utakmice ove sezone od 21 sat, jer ideja je da utakmice Cibone budu, ako se one igraju petkom ili subotom zagrijavanje za večernji izlazak. Trebat će vremena, ali i dobrih rezultata da ova ideja zaživi, kao što će se Cibonini navijači morati naviknuti na odluku da su ulaznice na dan utakmice i po tri puta skuplje nego da ih nabavite ranije.

S jedne strane, odluka da se ulaznice više ne dijele je za pohvalu, jer posljednjih godina u dvoranu nije ušao besplatno jedino onaj kome se žurilo na tramvaj na Savskoj i treba se promijenit narativ po kojemu se na sport odlazi s poklonjenom ulaznicom. S druge strane, Cibona se ovom odlukom kocka da im na tribinama bude još manje ljudi nego do sada. Ako je to uopće moguće.

Ovisit će, naravno, sve o rezultatima, a Cibona ovoga tjedna živi na krilima prve pobjede u regionalnoj ligi, slavlju protiv Studentskog centra u ponedjeljak. Momčad je ekipirana, stigao je napokon i Talib Zanna, pa će Vukovi zaigrati u petak prvi puta i u FAVBET Premijer ligi sa svim raspoloživim snagama. Za njih otvaranje domaćeg prvenstva, od kojega će ovisiti cijeli dojam ove sezone, uvijek je to tako, nije proteklo glatko, pa su jedva iščupali pojedu u Dubrovniku.

Sada im pod Toranj dolazi u goste još opasniji protivnik, gradski rival Cedevita Junior, kojega će voditi Dino Repeša, čovjek s kojim je Cibona zaključila lanjsku sezonu. I koji je znao prije konca sezone da u klub dolazi Chris Thomas, jer su ga već dogovorili. Repeša lani, doduše i tada je momčad u domaćem prvenstvu, kao i sada vodio Bariša Krasić, nije imao na raspolaganju cijelu momčad. Sada je Cibona puna, čak toliko da neki od seniora znaju završiti izvan momčadi, poput Viga Barta ili Svena Smajlagića.

Sve bi to mogao biti motiv za Dina Repešu, koji je Cedevitu Junior odveo do glatke pobjede na startu domaće sezone u sudaru protiv Vrijednosnica Osijek. Cedevita Junior ima zanimljiv roster, kombinaciju mladosti i iskustva i ne treba sumnjati kako je Repeša od vikenda naovamo spremao momčad isključivo kako bi Vukovima nanio poraz. Čeka nas uzbudljiv ogled, u kojemu Cibona neće u isto vrijeme moći imati na terenu tri stranca, dakle postava koja je krenula protiv Studentskog centra, s Catom Barberom, Peterom Jokom i Talibom Zannom, ovaj put neće moći provoditi vrijeme zajedno na terenu. Samo dva od ta tri igrača mogu biti u isto vrijeme u igri.

- Za nas je ovo vrlo važan ogled. Cedevita je dobro posložena, imaju spoj mladih talenata s iskusnim igračima, a iza njih stoji stručan trenerski tim. Imali smo malo vremena za pripremu, ali smo svjesni što nas očekuje i moramo odigrati bolje nego u Dubrovniku ako želimo do nove pobjede - podvukao je Bariša Krasić, koji će i ove sezone voditi Vukove kroz utakmice u okviru domaće lige i Kupa.

Toni Ročak je ostavio sjajan dojam na startu sezone, a švicarski reprezentativac ovako je najavio ogled u petak.

- Očekujemo da ćemo pokazati dodatni iskorak u našoj igri, posebice se to odnosi na obrambeni dio.

I neće to biti jedini ogled u petak. Dubrovnik će u goste u Splitu, nakon što je propustio svladati Cibonu u Gospinu polju. Split će, pak, vidati rane nakon teškog poraza u Podgorici. Split je favorit, u prvom kolu su sredili na Gripama Kvarner 2010, a sada očekuje i drugo slavlje u sezoni.

Kao što se drugom slavlju nadaju Zabok i Zadar. Zadar je pregazio Alkar i u statusu velikog favorita stiže u Zagorje. Zabok je, pak, na čudesan način lucidnošću Luke Cvitanovića skinuo Dinamo nakon produžetka u ponedjeljak i sada žele pred svojim navijačima do novog trijumfa. Zabok, međutim, još nije kompletan, sasvim je sigurno da Mario Rajčić neće igrati, ali možda se na terenu pojave Luka Tomas i Dino Bistrović.

Iako i dalje Zadar ima i te kakvu nadmoć tijelima u odnosu na Zabok, Zabok i s te strane stoji malo bolje u odnosu na lani. A i tada je znao namučiti favorite. I u Zagorju se ne misle tek tako odreći domaćih bodova. Pa makar to bio i prvak Zadar.

Linker
04. listopad 2024 10:18