NEJA MARKICEVIC Cropix
IGRA SE MAJSTORICA

Bosco u odličnoj atmosferi u dvorani Pepsija Božića svladao Dinamo, još ništa nije gotovo!

Novog prvoligaša saznat ćemo u utorak. Tada se s početkom u 20 sati igra odlučujući meč
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. svibanj 2022. 19:36

KK Bosco slavio je protiv Dinama u drugoj utakmici doigravanja za HT Premijer ligu i tako kupio ulaznicu za treći ogled koji će se odigrati u utorak u 20 sati u dvorani Cibone. Bosco je slavio 73:56 u odličnoj atmosferi u dvorani Pepsija Božića u Trnskom.

Obje momčadi energično su ušle u utakmicu. Djelovalo je u početku da se Dinamo polako, ali sigurno postavlja kao voditelj igre, kao momčad koja računa na pobjedu, no domaći su se pod ravnanjem trenera Ivana Tomasa brzo prilagodili gostujućem ritmu igre. Do kraja prve četvrtine gledali smo poprilično izjednačen ogled, kako rezultatski, tako i na parketu.

Domaćini su bolje ušli u drugu dionicu, a glavnu riječ vodio je Dario Kuzmanović. Unijelo je to nemir u momčad Dinama koja se u nekoliko akcija u nizu nije uspjela uskladiti, ali pokoja ubačena trica držala je rezultat na 'egalu'. No, samo privremeno – čvrsta obrana i Kuzmanovićevo liderstvo osigurali su ekipi s Trnskog osam razlike plusa na poluvremenu.

Bad Blue Boysi došli su u nešto manjem broju u odnosu na prvu utakmicu s početka tjedna, ali sveto ime njihova grada u više se navrata orilo tribinama Dvorane Boška Božića Pepsija, tako da prednost domaćeg parketa zasigurno nije postojala. A pogotovo onda kada je Dinamo u završnoj dionici osjetio da imaju još nešto za pokazati. Ekspresno su izabranici Marija Štirjana 14 razlike minusa sveli na četiri učinivši tako utakmicu neizvjesnom.

No, ponovo samo na kratko. Kuzmanović i Andrej Matić neumorno su nastavili nametati visok ritam, a kapetan Luka Katura, ujedno i najbolji strijelac utakmice s 15 poena, s nekoliko mirnih ubačaja gradio je rezultatsku razliku, sada već nedostižnu za goste. Tako ćemo novog natjecatelja elitne lige saznati tek idući tjedan, a trener pobjedničke momčadi Tomas izjavio je da su šanse 50:50 te da očekuje punu dvoranu. Jasno je da će na tribinama prednost ponovno imati Dinamo...

BOSCO - DINAMO 73:56 (16:17, 24:15, 16:10, 17:14)

ZAGREB - Dvorana Boško Božić - Pepsi. Gledatelja 500. Suci: Vulić, Hordov i Mjeda.

BOSCO: Kuzmanović 10p, Katura 17p, 4a, P. Babić 7p, 7s, 6a, Pavičić 5p, Krapić 13p, 9s, Matić 3p, Šljivarić, Smolić 4p, L. Babić 14p, 6s, Linde, Čović.

DINAMO ZAGREB: Garafolić 7p, 8s, 4a, Anzulović 11p, 6s, Nakić-Vojnović 9p, 5s, Škara 5p, Ušić 8p, Jablan, Kraljić 9p, Cvitanović, Klepo 2p, Majić, Bušić, Markota 5p, 5s.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 02:38