Dario Drežnjak

 LUKA GERLANC/CROPIX
DARIO VS. MATEO

Brat na brata za titulu prvaka: ‘Ima li provokacija? Ma ne, dok traje finalna serija, nema priče o tome!‘

Zadar je poveo u finalu doigravanja za košarkašku titulu u Hrvatskoj. Druga utakmica već u srijedu.
Piše: Andro PolićObjavljeno: 31. svibanj 2022. 11:23

Brat protiv brata u finalu. Odgovor na pitanje hoće li se Zadar ili Cibona okititi naslovom prvaka Hrvatske u košarci nećemo saznati barem do kraja treće utakmice finalne serije, međutim, jedno je sigurno. U pobjedničkoj momčadi nalazit će se jedan od braće Drežnjak koji u borbi za trofej Premijer lige stoje na suprotnim stranama parketa. Dario Drežnjak (24) sa svojim je Zadrom u ponedjeljak u prvoj utakmici finala stigao do trijumfa nad Cibonom za koju nastupa njegov mlađi brat Mateo (23).

Pobjeda 77-70 u Zagrebu pred oko dvije tisuće ljubitelja košarke, bitan je korak Zadrana u njihovom pohodu na titulu prvaka, a sutra od 18 sati u Draženovom domu igra se druga utakmica finala.

- Važna pobjeda, napravili smo break prednosti nad Cibonom. Energetski smo bolje otvorili utakmicu, vodili smo gotovo cijelo poluvrijeme, ali Cibona se vratila i otišla na odmor s pola koša prednosti. Na kraju, odigrali smo puno bolju utakmicu i zasluženo okrunili prednost. U drugoj utakmici ponovno ćemo ići na pobjedu kako bi pokušali što prije završiti ovu seriju na najbolji način za nas – izjavio je Dario Drežnjak.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Zadar je Cibonu slomio u posljednjoj dionici utakmice. Bezidejna igra Zagrepčana u napadu i slab šut za tri poena (7/31), otvorili su Zadranima put prema pobjedi. Važnu ulogu u trasiranju prve pobjede u seriji imao je upravo stariji Drežnjak koji je u posljednjoj četvrtini zabio šest važnih poena. Utakmicu je završio ukupno s 12 poena i devet skokova, te dvije blokade u 23 minute provedene na parketu.

- Otvorilo mi se, iako ništa od toga nije bilo posebno planirano. Jednostavno me krenuo šut i drago mi je zbog toga.

S bratom Mateom svlačionicu je dijelio godinama u Širokom Brijegu. Mlađi se otisnuo u redove Cibone u ljeto 2020., dok je Dario put Zadra otišao godinu kasnije. Ima li provokacija i prepirki kada se nalaze na različitim stranama, otkrio nam je Dario.

- U kontaktu smo stalno, ali to su samo bratski razgovori koji nisu vezani uz košarku. Nema priče o tome dok ne završi finalna serija.

Razočaranje porazom, a posebno posljednjom dionicom utakmice, nije krio centar Cibone Danko Branković koji je bio najbolji pojedinac u domaćim redovima sa 16 poena.

- Bili smo u egalu do kraja, ali prosuli smo sve u jednoj minuti. Zadar je otišao na deset poena prednosti i stigao do pobjede na kraju.

Cibona će u drugoj utakmici vrlo vjerojatno biti bez Amara Gegića. U prvoj utakmici finalne serije dobio je udarac u kvadriceps koji će ga, prema riječima trenera Cibone Gašpera Okorna, gotovo sigurno koštati nastupa u sutrašnjoj utakmici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:26