Roko Ukić
 JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
SLAVILA I CIBONA

Brutalna partija Roka Ukića! Kapetan hrvatske reprezentacije sam je pobijedio Zadrane na Višnjiku

Split je u Zadru slavio na pogon neuništivog Roka koji je zabio više od trećine gostujućih koševa.
Piše: Dražen Žura/HinaObjavljeno: 12. listopad 2021. 21:57

ZADAR - SPLIT 62:71 (20:25, 12:12, 22:18, 8:16)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 312. Suci: Kardum i Mustapić (Zagreb), Vovk (Slavonski Brod).

ZADAR: Paponja 4, Jordano 11, Klarica, Brala 5, Beljan, Vuković 4, Bursać 6, Junaković 7, Buljan, Drežnjak, Mavra 12, Luković 13.

SPLIT: Perasović, Kedžo, Runjić, Žganec 5, Ukić 26, Vuko 8, Čampara 10, Bajo 7, McLean 10, Barič 5.


Zadar je stigao i do drugog poraza u HT Premijer ligi. Što je publiku navelo na zaključak „ajme majko” i "Perinčiću odlazi”, jasno i glasno šaljući poruku zadarskom treneru. Splićani pak mogu slaviti izvrsnog kapetana Roka Ukića koji je konac utakmice obilježio s tri trice i tako Zadrane uputio u ponor izgubljene utakmice.

Inače, na otvaranju,u nizu lakih zadarskih poena ispod obruča, Split je najviše preko Ukića i to tricama krenuo držati domaće na malom razmaku. Ostali su žuti vjerni vanjskom šutu tako je McLean Zadrane s tri poena ispratio na prvi odmor od dvije minute, a Čampara se naslonio na isti način.

S druge strane, Zadar je svako malo upadao u rupu, kad već govorimo o šutevima izvana, do pred kraj poluvremena imali su očajnih 1-10, što je za svaku kritiku. I da ne bi Lukovića koji je dominirao pod košem uz čak ukupno jedanaest izgubljenih lopti u 20 minuta, gosti su činilo se, mogli početi pisati bodove. Imali su nešto za reći i suci, jedino su oni nepunih pola minuta prije kraja vidjeli prekršaj Bursaća koji je usput zaradio i tehničku.

Živost Junakovića i Lukovićeva snalažljivost, istina, nije bilo zakucavanja kao u prvom dijelu utakmice, ali posve korisni koševi, doveli su Zadar u zonu poravnanja koje se nije dogodilo. Onda je uslijedio „rat tricama”, Barič je povukao Splićane, uzvratio je Brala, odgovorio Mclean, uzvratio Jordano, revaširao se Vuko, pa je Mavra Zadranima donio treću u nizu.

Opet su se u nešto pitkiju košarkašku priču upetljali suci, našli su prekršaj na Bariču, potom je trener Zadra Perinčić zaradio tehnčku jer je ušao u pola terena! Lopta se potom koristila isključivo za slobodna bacanja ili solo prodore Bariča i Čampare, odnosno Mavre. Zadar je pak u zadnjoj dionici imao problema i s uvođenjem lopte, pet sekundi bi im isteklo učas! Čamapara se pošteno ispromašivao s crte slobodnih bacanja, tri u nizu nizu nakon četvrtog Bursaćevog prekršaja na šutu za tri poena.

Nakon dugo, dugo vremena ubačajem Vukovića došao je Zadar do prednosti 56:55 u 33. minuti, ali nije trajalo dugo jer je Bajo realizirao splitski napad. Onda se žutima opet vratio Ukić i tricama posve razbio zadarski gard.


Cibona rutinski pobijedila Zabok

Košarkaši Cibone su u Draženovom domu u utakmici 5. kola Premijer lige bili bolji od ekipe Zaboka s 91-69.

Kod Cibone su najbolji bili Mateo Drežnjak (13), Roko Prkačin (11) i Antonio Vranković (11), dok je kod gostiju Veljko Budimir zabio 16 koševa.

Vukovima je ovo bila dobra uvertira prije okršaja s Partizanom u petak u ABA ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:20