RONALD GORSIC/CROPIX
Važan potpis

Cibona dovela veliko pojačanje! Pod Toranj se vratio hrvatski reprezentativac: ‘Želim do trofeja‘

Nakon šest godina i osvajanja ABA lige, sad već 30-godišnji reprezentativni centar opet u Ciboni
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 30. studeni 2020. 19:16

Uzmite samo sliku koju trenutačno imate u glavi i procesuirajte da je Hrvatskoj u Istanbulu nedostajao Darko Planinić, koji je bio prvi centar reprezentacije na startne dvije pobjede protiv Švedske i Nizozemske.

Onda na to dodajte kako je Planinić trebao ovo ljeto biti najveće pojačanje Zadra, ali se tamo jako kratko zadržao, pa, ukoliko ste navijač Cibone, sjetit ćete se i da je Darko Planinić bio prvi centar Vukova kad se osvajala ABA lige. Petorka koju su tada Slaven Rimac i Jurica Golemac odvela do pokoravanja regije, a to je, realno najveći trofej Vukova unazad trideset godina, bila je Jerel Blassingame, Ivan Siriščević, Marin Rozić, Dario Šarić i - Darko Planinić. S klupe su primarnu rotaciju punili Davor Kus i Marko Jagodić-Kuridža.

Darko Planinić je u međuvremenu postao nezaobilazni reprezentativac, bio je u dresu Hrvatske na Olimpijskim igrama u Riju, a s Baskonijom je dospio i na Final Four Eurolige.

I sada se opet vraća među Vukove.

- Veseli me što sam u Ciboni, jer me za nju vežu lijepe uspomene. Trofej ABA lige koji smo osvojili kad sam bio ovdje i dalje je za mene jedan od najvažnijih u mojoj karijeri, ali i jedan od najvećih u novijoj Ciboninoj povijesti. Želim i ove sezone osvojiti trofej, makar to bilo i "samo" domaće prvenstvo. S trenerom Veličem sam imao prilike surađivati dok sam još igrao za Široki i stoga se veselim i toj suradnji. Puno je mladih, talentiranih dečkiju ovdje, a ja se nadam da ću im pomoći svojim iskustvom kako bi napravili dodatni iskorak u svojoj igri i kako zajedno krenuli stazama pobjede. Lijepo mi je bilo vidjeti i dečke u reprezentaciji ovaj vikend, sjajno su igrali, navijao sam i bilo mi je jako žao što nisam mogao biti s njima.

Jer, do nedjelje Darko Planinić nije imao klub. Sad ga opet ima. Ivan Velić je sretan ovakvim raspletom.

- Velik je ovo potpis na naš klub. Dobili smo Darkom velikog igrača i velikog profesionalca, hrvatskog reprezentativca. Darka jako dobro znam iz vremena dok smo zajedno bili u Širokom. Radili smo tri i pol sezone zajedno i osvojili u to vrijeme sve što smo mogli. On je onda otišao u Maccabi i ima već, evo osam godina da nismo zajedno radili. No, s obzirom na tadašnju suradnju, nadam se da će se tako nastaviti i u Ciboni. Darko ima pauzu od nekih osam, devet mjeseci, ali s obzirom da znam o kakvom je profesionalncu riječ, siguran sam kako će se brzo uklopiti u našu momčad.

Inače, Darko Planinić može već od 12.kola, dakle praktički odmah igrati HT Premijer ligu, a u ABA ligi će pravo nastupa za Vukove steći 10. siječnja, kad je na programu 14. kolo. 

Linker
05. siječanj 2021 19:25