Hoće li se igrači Cibone, trener Sesar i Uprava odlučiti na radikalan potez!?

 VANESA PANDZIC Cropix
CIRKUS S KALENDAROM

Cibona namjerno neće doći na utakmicu, izgubit će 20:0, oduzet će joj bod i platit će novčanu kaznu!?

Ozbiljno se razmišlja o toj opciji, ako bi to ponovili automatski bi bili izbačeni iz lige...
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 17. siječanj 2023. 16:58

Sedam dana bez utakmice na startu 2023. bila je jedna silno neobična situacija u kojoj se našla Cibona, koja zajedno s ostalim našim regionalnim ligašima već nekoliko godina "kuburi" s kalendarom natjecanja, odnosnu usklađivanjem termina ABA i HT Premijer lige.

Pritom ovo "usklađivanje" uzmite uvjetno jer to ne usklađuje bilo tko s obzirom da Hrvatski košarkaški savez redovito "pere ruke" omogućavanjem autonomije klubovima da svoje domaće utakmice igraju u terminu koji odgovara isključivo njima. Osim ako se u priču ne uključi televizija, ali to je u našoj ligi rijetkost, s obzirom da televizijske kuće nisu previše zainteresirane za prijenose utakmica Prvenstva Hrvatske...

No, to je za jednu drugu temu, tu se zadržimo na terminima utakmica, odnosno potpunom cirkusu s kalendarom natjecanja. Tako se Cibona, koja je nakon spomenute jednotjedne pauze odigrala tri utakmice u pet dana, uključujući dvoboje dan za danom sa Studentskim centrom (utamica počela u 21.00 i trajala gotovo dva i pol sata jer je otišla u produžetak) i Dinamom (start 19 sati kasnije), našla u situaciji da 4. veljače trebala igrati u Šibeniku i onda dan kasnije od 17 sati protiv Borca u Čačku.

- Iako smo dobili službeni mail iz Hrvatskog košarkaškog saveza da se na zahtjev televizije utakmica u Šibeniku igra u petak te smo stoga dogovorili nedjeljni termin ABA lige u Čačku, naknadno je to promijenjeno na zahtjev domaćina i rečeno nam je da se po tom pitanju više ništa ne može promijeniti - objašnjava Marin Rozić, sportski direktor Cibone.

Kako je prilično teško izvedivo u poslijepodnevnom ili večernjem terminu subote odigrati utakmicu u Šibeniku te se otisnuti na put od približno 600 kilometara koji traje 9-10 sati, u Ciboni ozbiljno razmišljaju preskočiti utakmicu na Baldekinu, upisati 0:20 i ostati bez boda koji se inače dobiva za poraz. Pritom im prijeti i kazna u visini od 2000 do 20.000 kuna, dok u slučaju da to ponove još jednom do kraja sezone dolazi do automatskog izbacivanja iz lige.

Doduše, dva tjedna do tada dovoljno je vremena da se stvari promijene, Vukovi u međuvremenu imaju za odigrati još pet utakmica.

S druge strane, ni situacija u svlačionici nije bajna s obzirom da je momčad Josipa Sesara prije gostovanja u Baru ovaj petak u nizu od četiri poraza zaredom, ali pod Tornjem ima i jedna dobra vijest jer je klub napravio sve predradnje kako bi se mogao prijaviti za redovna sredstva od Grada, koja u 2022. nije mogao koristiti zbog nenamjenskog trošenja istih godinu ranije...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2023 02:24