Domagoj Vuković (desno), arhivska fotografija

 ZVONKO PAVIC Cropix
KOŠARKAŠKO PRVENSTVO

Cibona našla žrtvu i došao do prve pobjede u sezoni, Dubrovnik i Dinamo upisali nova slavlja

Zagrebački klub je do prve pobjede u sezoni došao u trećoj utakmici
Piše: Jerko Blajić/HinaObjavljeno: 07. listopad 2023. 22:56

Alkar je pokleknuo na domaćem parketu pred prvom petorkom Cibone jer u svojim redovima nije imao onako raspoložene strance kakvim su se pokazali protiv Dubrave. Zagrepčani su slavili rezultatom 78:63, a ovo im je bila prva pobjeda u sezoni.

Osobito su Sinjani bili neorganizirani u napadu, što se zorno vidi iz statističkih podataka. Nekako su se držali u prvoj četvrtini, ali jako loše u drugoj, Green i Alok bili su neprepoznatljivi i u trenucima kada su mogli lako dolaziti do koša Cibone. Gosti su u toj dionici napravili seriju od 11:0, a na suprotnoj strani bilo je podosta nerezonskih šutova. U posljednjoj četvrtini Zagrepčani su napravili prednost od 12 koševa i rutinskom igrom riješili utakmicu u svoju korist. Iz statistike se vidi da su gostujući igrači imali 27 asistencija a Alkara deset manje i da su ostvarili ukupno 37 skokova.

Najbolji u redovima Cibone je bio Vuković s double-double učinkom od 19 poena i 12 skokova, a imao je 5 asistencija. Majcunić je dodao 18 poena, 7 asistencija i 3 skoka, a Perasović 15 poena i 4 skoka. Kod Alkara je najefikasniji bio Vučić s 14 poena uz 7 skokova i 4 asistencije. Bissainthe je dodao 12, a Pavela 11 poena.

Dubrovnik je pobijedio Bosco u gostima čak 101:54, a Dubrovnik su do druge pobjede u prvenstvu vodili Guštin sa 17 poena i 12 skokova te Lazić koji je ubacio 16 poena, a imao je i osam skokova.

Drugu pobjedu je ostvario Dinamo i to protiv Zaboka (88:73), a ove subote prednjačio je Novačić koji je ubacio 23 poena. Ivan Vučić je ubacio 12 uz šest skokova i tri asistencije.

Linker
08. rujan 2024 02:01