Mateo Drežnjak
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
POSLASTICA ZA GLEDATELJE

Cibona okuplja senzacionalnu momčad s tri nove mlade zvijezde? I najveći dragulj mogao bi doći u Zagreb

Nova okosnica Cibosa već bi sada izgledala kao pozivnica za doći na tribine..
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 15. lipanj 2020. 10:33

Nakon što je Cibona odnijela pobjedu nad Zadrom i dovela pod Toranj Tonija Nakića iz Šibenke, trenutačno nastoji pod svaku cijenu dovesti najveći dragulj ovog prijelaznog roka, 21- godišnjeg reprezentativca Matea Drežnjaka.


Posljednjih dana odvijali su se pregovori u koje su bile uključene sve strane. Doduše, u Širokom, koji ima ugovor s Drežnjakom na još tri sezone, teški su pregovarači i Cibona (koju u ovim razgovorima predstavljaju donedavni kapetan i budući sportski direktor Marin Rozić te trener Ivan Velić) morat će biti vrlo domišljata ne bi li završila posao.

Pozivnica za gledatelje

U jednom trenutku činilo se da bi Mateo Drežnjak mogao zaključiti priču s transferom u Ljubljanu (u igri bila i Budućnost, no ona bi ga proslijedila u svoju drugu momčad Studenski grad, koja će igrati ABA 2 ligu, pa je to otpalo kao mogućnost), ali u Širokom nisu bili zadovoljni s ponudom Cedevita Olimpije od, navodno, 100.000 eura odštete.

image
Toni Nakić
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX


Cibona je, podsjetimo, došla do Tonija Nakića za odštetu od 50.000 eura, ako je vjerovati izvorima iz Šibenika. Imaju li Vukovi, s nizom financijskih problema više od 100.000 eura za Drežnjaka, veliko je pitanje. Ili samo mogu obećati?


I dodajmo i ovo, može se čuti kako je Cedevita Olimpija, nakon što je shvatila da se Cibona ozbiljno uključila u priču oko Drežnjaka, sada ponovno krenula u akciju.

image
Roko Prkačina
RANKO SUVAR/CROPIX


Mateo Drežnjak, u svakom slučaju, bio bi veliko pojačanje Cibone, a okosnica Vukova Drežnjak - Nakić - Prkačin, već bi sada izgledala kao pozivnica za doći na tribine, naravno, kad se za to steknu uvjeti.


S druge strane, Cibona će u najboljem slučaju imati 500.000 eura za igrače i struku ove sezone. Može li četvrtinu te svote potrošiti samo na odštetu za Drežnjaka? Ili bi za tu odštetu pod Tornjem mogli dobiti čak dva igrača, čak i Darija Drežnjaka, 22-godišnjeg Mateovog brata, koji puni pozicije ispod koša?


I taj rasplet ne zvuči loše. Iako, zadnja će biti u ovom mogućem transferu samo odluka uprave Širokog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:45