NIKŠA STIPANIČEV/Cropix
IZNENAĐENJE POD TORNJEM

Cibona ostala bez trenera! Sesar napustio Vukove, sprema se šokantan transfer

Hrvatski izbornik trebao bi postati novi trener Dinama koji je čekao rasplet situacije
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 15. srpanj 2023. 21:42

Iako je posljednjih dana postojala naznaka kako bi Josip Sesar, iako nije još uvijek plaćen niti jedan cent za svoj angažman lanjske sezone na klupi Cibone, mogao ostati trener i sljedeće sezone, to se neće dogoditi. U subotu navečer je izbornik reprezentacije izvijestio direktora kluba Tomislava Šerića kako neće biti trener u novoj sezoni.

Cijela se stvar prelomila nakon što je Krešimir Ljubičić potpisao za Split, jer nitko mu u klubu ništa konkretno, kao niti ostalim igračima koje je Sesar želio zadržati, mogao jamčiti. U toj neizvjesnosti Sesar nije mogao ostati, jer slična će situacija uskoro uslijediti i s Bornom Kapustom koji ima ponudu Zadra, kao što će svoje ponude iskoristiti Lovro Mazalin i Aleksandar Aranitović.

image

Krešimir Ljubičić potpisao je za Split, a uskoro bi Cibonu mogli napustiti i mnogi drugi

MARKO TODOROV/Cropix

A ta je četiri igrača Sesar svakako želio zadržati i sljedeće sezone. U klubu su, pak svi dobili samo obećanja. A i dužan im je dobar dio lanjske sezone. Ne baš sve kao Sesaru, ali dvije trećine...

U Ciboni bi trebali ostati Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Ivan Majcunić od lanjske sezone, a novi igrači s kojima je pregovarao Dalibor Bagarić bili bi Tomislav Buljan, Matej Bošnjak, Pavle Marčinković i Jakov Mustapić, dok bi se klub uvelike oslanjao na Octagon agenciju koja se nije proslavila u ‘španjoslkom razdoblju" Cedevite dok je ona još bila u Zagrebu,kao niti u sezoni kad je postavila, valjda po nalogu Zvezde i Beograda, Vladimira Jovanovića na klupu Cibone.

U takvim uvjetima Josip Sesar nije želio ostati u Ciboni s kojom je lani odradio, s obzirom na uvjete, sjajnu sezonu u kojoj je osvojio i Kup. I uskoro će Sesar, tako se barem očekuje pojačati klub koji barem do jučer nije bio, ali od sada će biti i te kakva konkurencija Ciboni. Naime, Josip Sesar bi trebao postati novi trener Dinama. Jedan od razloga zašto Dinamo još uvijek nema trenera, ili jedini razlog jest da su u klubu čekali rasplet situacije Josipa Sesara i Cibone...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 13:51