JURE MISKOVIC Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Cibona prijetila u gostima, Zadar nije dopustio iznenađenje u domaćem prvenstvu

U derbiju je momčad Danijela Jusupa, iako nije briljirala, ponovno pronašla put do pobjede nad velikim rivalom
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 24. listopad 2024. 21:46

Zadar - Cibona 78:68 (20:14, 19:17, 13:25, 26:12)

ZADAR Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja 1.500. Suci: Roglić, R. Hordov i Stanković.

ZADAR: Mihailović 8p, 4il, Gegić 20p, 8s, 4a, 3ol, Žganec 18p, 9s, 4a, 3ol, 3il, Mazalin 14p, 6s, 3il, Gilbert 4il, Kalajžić 4, Wahl 3s, Klarica 8p, 3s, Proleta, Dundović, Ramljak 6, Torbarina.

CIBONA: Perasović 5, Majcunić 4, Jok 13p, 4s, Katanović 7p, 4s, Zanna 1, Vuković, Ročak 7p, 6s, 5a, 4ol, 4il, Bundović 13p, 6s, 4a, 3il, Smajlagić 2, Bart 6, Pavković, Rogić 10p, 3a, 5il.


Zadar je ostao neporažen u pet odigranih kola FAVBET Premijer ligi, međutim, nisu briljirali, naprotiv, uz podosta muke i previše pogrešaka na svim razinama, ipak su u ključnim trenucima zadnje dionice uspjeli nadjačati Cibonu! Zabrinjavajućom se pak čini ozljeda Lovre Mazalina koji je kraj utakmice odgledao s klupe s ledom oko lakta...

Gledajući isključivo rezultatsko kretanje onda nije teško primijetiti kako se Zadar prvi odmaknuo, poveli su 8:0, dok se Cibona prvi put oglasila u petoj minuti o napravila kratku seriju od šest poena koju je pokrenuo Bundović. Prvi značajniji iskorak Zadar je napravio "tricama" Žganeca i Klarice. Svoje prve službene minute u zadarskom dresu odradio je Mate Kalajžić koji se vratio nakon dugotrajne ozljede. Zaključak prve dionice koja nikako ne spada u "ludilo" od košarke pripao je Perasoviću koji je s tri poena "svirao kraj"!

Nešto ozbiljnije u drugu četvrtinu krenula je Cibona, uglavnom bili su nadomak poravnanju, sve u izvedbi Katanovića i Rogića koji je u svom prvom nastupu za Vukove zabio je tricu. Kako se gosti ne bi posve vratili u utakmicu, ili pak preokrenuli omjer na svoju stranu pobrinuo se Klarica, što i nije prvi puta u sezoni da svojom realizacijom zaustavlja nalet suparničke momčadi. Kasnije su Gegić, Mazalin i Mihailović ponovno donijeli Zadru opipljiviju prednost, međutim, na zalasku prvog poluvremena Bart i Bundović iskazali su preciznost na šutu za tri poena stavljajući na znanje Zadranima kako ne misle tek tako ispustiti utakmicu iz ruku. Tomu najbolje svjedoči početak treće četvrtine, s tricom Joka u 24.minuti došli su do 41:41...Isti igrač, realizirao je dva uzastopna napada, jednom za dva poena drugi put za tri, plus Bundovićeva dvica i Cibona je u povela 48:43! I tu nije bio kraj, jednako očajnog zadarskog napada i obrane, jer ih je Rogić probio i upisao dva plus jedan, za plus osam....I onda je konačno Žganec svojom spretnošću uzvratio na isti način! Uglavnom jednim slobodnim bacanjem Ročka i tricom Barta, gosti su u zadnju dionicu krenuli s plus četiri! Nervoza se razlijegala Višnjikom, napose nakon tri poena Katanovića potom i laganog polaganja Perasovića. Nakratko je mir donio Ramljak jer je upisao dvije trice, negdje između i Jok je bio precizan s iste udaljenosti! Dva poena Mazalina, Žganecovo slobodno nakon tehničke Ciboni osvijetlili su semafor omjerom 64:64, tri i po minute prije kraja. Gosti su počeli sve više griješiti i udaljavati su od iznenađenja, posebice, nakon Gegićeve trice, potom i Žganecove, za potpuni mir u Krešinom domu kojeg je dodatno zakucavanjem potvrdio Klarica.

Poredak: Zadar 5-0, Split 4-0, Cedevita Junior 3-1, Kvarner 2010 3-1, Cibona 3-2, Dinamo 2-2, Dubrava 2-2, Šibenka 1-3, Zabok 1-3, Alkar 1-3, Dubrovnik 0-4, Vrijednosnice Osijek 0-4.

Linker
24. listopad 2024 21:46