Ronald Moore trebao bi olakšati posao i Mateu Drežnjaku...
IZBOR PAO NA AMERIKANCA

Cibona riješila pitanje ključnog igrača nadolazeće sezone: Ronald Moore novi je playmaker ‘pod tornjem‘

Proteklu sezonu proveo je u francuskom Pau Orthezu gdje je u prosjeku igrao 28 minuta i zabijao 9,5 poena
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. kolovoz 2020. 15:42

Kako je SN najavio proteklog tjedna, Cibona je odlučivala između Ronalda Moorea i Jamesa Robinsona tko će biti prvi playmaker nove sezone. I izbor je pao na Moorea, 32-godišnjeg američkog playmakera, koji je proteklu sezonu proveo u francuskom Pau Orthezu.

Za francusku momčad je Moore bio na prosjeku od 28 minuta igre, a za to vrijeme je ubacivao 9,5 poena, skupljao je tri skoka, dijelio 4,7 asista i oduzimao je 1,1 loptu po utakmici.

Reference o Mooreu govore kako mu je košraka, pa i socijalne vještine koje posjeduje puno bolja od gole statistike. Uostalom, bivši trener Cibone, ali i čovjek koji završetak igrače karijere proveo u Pau Orthezu i tamo još uvijek ima sjajne relacije, Slaven Rimac, o Mooreu se raspitao.

- Jako ga hvale, kažu da je pravi play, igrač koji drži uzde momčadi na terenu, ali usto i omiljen u svlačionici. Cibona neće se s njim pogriješiti prema onome što sam doznao o Mooreu - kazao nam je Rimac.

Ronald Moore trebao olakšati posao Ivanu Veliću u sazrijevanju ključne osovine Vukova u novoj sezoni, igračima na pozicijama od dva do četiri, odnosno Mateu Drežnjaku, Toniju Nakiću i Roku Prkačinu. Pripreme koje počinju danas pokazat će tko će uz njih četvoricu biti u udarnoj petorci u sljedećoj sezoni na poziciji centra, Kristijan Krajina ili Filip Bundović.

Moore se još uvijek nalazi u SAD-u, a pod Tornjem očekuje da se ovoga tjedna uprizori u Zagrebu i krene s pripremama za novu sezonu. Ciboni ostaje u sljedećim danima zgotoviti posao s Josipom Bilinovcem i time bi prijelazni rok bio zaključen, a Vukovi imaju momčad koja bi trebala biti i poslastica za navijače.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:09