Aleksandar Aranitović

 VANESA PANDZIC Cropix
SLAVLJE VUKOVA

Cibona s 14 trica ugasila sve nade Dinama: ‘Prelagano smo ušli u susret, dopustili smo da se razigraju‘

Aleksandar Aranitović predvodio je CIbonu u zagrebačkom derbiju
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 02. veljača 2024. 21:42

DINAMO CIBONA 89:97 (19:31, 30:25, 24:23, 16:18)

ZAGREB KC Dražen Petrović. Gledatelja 1000. Suci: Hadžić, Stanković i Copić

DINAMO ZAGREB: Nakić-Vojnović 10, Brzoja 7, Vrgoč, Dugandžić, Majić 12, Mikšić 18p, 10a, Novačić 9, Vučić 21p, 10s, Kraljević, Garafolić 10p, 7a, Pavlic.

CIBONA: Vuković 15p, 11s, 5a, Radovčić 23p, 6s, Perasović 14p, 8s, Majcunić 8p, 4s, Crnogorac, Aranitović 31p, 6s, Ferderber, Krizmanić, Kujundžić, Bundović 6.


Iako je u prvoj četvrtini izgledalo da će utakmica biti brzo riješena, 20. kolo Favbet Premijer lige donijelo je neizvjesni susret između gradskih rivala u kojem je ipak slavila Cibona koju je s 31 poenom predvodio Aleksandar Aranitović.

Cibona je sjajno otvorila utakmicu, rastrčano i koncentrirano u obrani, a na to im se otvorio šut. Nakon nešto više od pet minuta igre morao je minutom odmora reagirati trener Dinama Josip Sesar. No, ništa se nije promijenilo jer je Radovčić prvu četvrtinu zaključio tricom za Cibonino vodstvo 31:17, a bila je to šesta trica Cibone u početnih deset minuta igre.

Druga četvrtina donijela je pravo natjecanje u tricama u kojem je ovog puta pobjedu odnio Dinamo s četiri pogođene prema dvije gostiju. Tricom i napadačkim skokom domaćini su ipak ostali u utakmici, ali da se potpuno ne vrate pobrinuo se Aleksandar Aranitović, koji je poluvrijeme zaključio s 19 poena.

Kad god bi domaćini došli blizu, Cibona bi im odgovorila rafalnom paljbom s trice.

- Mi smo prelagano ušli u utakmicu, pogotovo u obrani, dopustili smo Ciboni da se razigra i kasnije ih jednostavno nismo uspjeli uloviti. Zabili su veliki broj šuteva za tri poena i kad bi se god mi približili, Cibona bi zabila šut ili dva i vratila se na pristojnu prednost - rekao je Josip Sesar uz čestitke Ciboni na pobjedi.

Kasnije je Cibona ostala bez municije pa je Ivan Tvrtko Majić dvjema tricama doveo Dinamo na samo pola koša zaostatka (80:81), dok je kapetan Dinama, Hrvoje Garafolić zabio za vodstvo (84:83) šest minuta prije kraja.

- Moramo biti zadovoljni jer smo uspjeli izvući utakmicu sa šest igrača. Generalno pobijedili smo utakmicu obranom u zadnjoj četvrtini, a u prvom poluvremenu obrana je bila ispod nivoa. Možemo biti zadovoljni pobjedom jer nije lako dobiti Dinamo, to je ekipa koja se diže i igra dobro - zaključio je Dino Repeša.

Bilo je to sve od Dinama jer u egal završnici nisu mogli pogoditi koš, a pobjedu Cibone potvrdili su Vuković blokadom nad Mikšićem i Bundović s linije slobodnih bacanja.

Iduće kolo Dinamu donosi gostovanje u Zadru, dok će Cibona u još jedan gradski obračun, ovoga puta protiv Dubrave. Obje ekipe prije toga očekuju gostovanja, Dinamo u Alpe Adria Cupu, a Vukove u ABA ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 18:17