Blaž Mesiček

 Ronald Goršić/Cropix
ŠOK TERAPIJA

Cibona se nakon debakla riješila igrača koji je trebao biti lider: ‘Poremetila se kemija u momčadi‘

Negdje oko Nove godine imao je ponudu Bara, želio je otići, no tada su pod Tornjem spustili rampu
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 30. siječanj 2023. 14:49

Josip Sesar, sasvim je jasno, imao je u glavi odluku još dok je prebirao po dojmovima teškog poraza od Mega u nedjeljnoj matineji (72:106).

- Poremetila se kemija u svlačionici i to moramo ispraviti.

U ponedjeljak ujutro, povukao je na stranu Blaža Mesičeka i Slovencu objasnio kako ga više ne vidi u svojim planovima.

- Poremetila se kemija u momčadi, pa sam se odlučio na ovaj rez. Blaž Mesičeku želim svu sreću u daljnjoj karijeri - kazao je kratko Josip Sesar.

Blaž Mesiček je ovoga ljeta doveden kao čovjek koji je trebao biti prvo ime Cibone. On sam shvatio je Cibonu kao novu odskočnu dasku za svoju karijeru, ali stvari su odmah krenule po zlu. Naime, Slovenac nije dočekao prvo podbacivanje u sezoni, jer je na pokusu u Ljubljani slomio ruku. Odlučio se za konzervativnu metodu oporavka, pa se na njegov povratak na teren čekalo sve do prosinca.

‘Drmanje‘ svlačionice

Ono što za Mesičeka u cijeloj toj priči nije bilo dobro, jest da se baš tada počeo događati, vjerojatno i razumljiv, pad u formi cijele momčadi. Stigle su ozljede, kasnije i bolesti, a vjerojatno nije bilo i realno da Cibona dobije baš sve fiks završnice u sezone što je bio slučaj u prvom dijelu sezone.

Negdje oko Nove godine Blaž Mesiček je imao i ponudu i pokušao je napustiti Cibonu, spominjala se tada opcija s odlaskom u Mornar iz Bara, no pod Tornjem su spustili rampu. Možemo sad nagađati je li se nakon toga nešto promijenilo u odnosu Blaža Mesičeka, ali na sve to su se nalijepili porazi u siječnju, pa je trener pokušao razdrmati svlačionicu.

Precrtavanje Blaža Mesičeka poruka je i svlačionici, u to nema dvojbe, jer svi su oni svjesni da je Mesiček tu trebao biti prva violina, ali ispalo je da je Cibona puno bolje igrala, pa i imala bolju kemiju u momčadi dok se Mesiček oporavljao od ozljede.

Uglavnom, očito je da u ovom odnosu nije bilo sreće, a Mesiček će ubrzo, posve je izvjesno pronaći novi klub, a sa Cibonom će svoj ugovor sporazumno raskinuti.

Više minuta za Smajlagića

Kako je sad Cibona ostala s 11 igrača, Josip Sesar će treninzima prve momčadi priključiti i dva juniora, pa bi uskoro u prvoj momčadi mogli vidjeti centra Josipa Pavkovića ili playa Luku Frančeševića.

Usput, već u utorak s početkom od 18 sati Cibona će odigrati meč 18. kola, a u goste joj stiže Alkar. Ovaj tjedan opet je vrlo naporan, jer osim utakmice s Alkarom, Vukove čekaju i dva izazovna gostovanja. U subotu su u Šibeniku, a u ponedjeljak su, u okviru ABA lige, gosti Borca u Čačku. Sjećate se da je bilo spora oko termina ove dvije utakmice, ali stvari su se izgladili, pa Cibona neće morati igrati u 24 sati na dva zahtjevna gostovanja, a pitanje i bi li uopće uz vremenske neprilike i stigla doći iz Šibenika u Čačak od subote navečer do nedjelje popodne. Ovako, igrat će se u Čačku u ponedjeljak. Nije idealno, ali...

Na svim utakmicama, počevši od one u utorak, za Cibonu više neće igrati Blaž Mesiček. Koji je odigrao sedam utakmica u ABA ligi u kojima prosječno zabijao 10,1 poena, skupljao 2,6 skoka i dijelio jedan asist. Odlazak Mesičeka otvorit će neke druge opcije, recimo više bi minuta trebao imati Sven Smajlagić, češće će Borna Kapusta i Krešimir Radovčić igrati u paru, imat će svoju minutažu Ivan Perasović, šuterske dionice Ivan Majcunić, a tu je ionako najstabilniji igrač dosadašnjeg dijela sezone Aleksandar Aranitović, čiji je status neupitan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:23