JURE MISKOVIC/CROPIX
RUTINSKA POBJEDA

Cibona uraganskim ritmom u nastavku slomila Sonik, u deset minuta zabili su čak šest trica

Momčad Ivana Velića ostvarila je novu pobjedu u hrvatskom košarkaškom prvenstvu.
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 21. siječanj 2021. 20:09

Sonik Puntamika se nije uspjela osladiti trećom senzacijom ove sezone na svojem parketu, jer je Cibona u drugom dijelu utakmice igrala na razini više! Napose to vrijedi za treću dionicu u kojoj su nanizali seriju 15:0, te domaću momčad ostavili bez ubačaja gotovo pet i pol minuta.

Nadalje, u tih deset minuta zabili su šest "trica" i skroz razbili obranu Puntamike koja nikako nije mogla doći barem do razlike koja bi moguće je ponudila kakvu-takvu rezultatsku neizvjesnost. Iskreno, teško je bilo očekivati da će Cibonina obrana u nastavku dozvoliti skoro pedeset poena u svojoj mrežici. Odigrali su bitno čvršće u obrani i posve zaustavili šut domaćina, tako da su kroz zadnju četvrtinu mogli mirno ploviti na visokoj prednosti.

Cibona je očekivano bila bolja i u skokovima, njihov najbolji "snajper" bio je Toni Nakić, koji je promašio svega tri puta kroz cijelu utakmicu! Zadarska momčad? Dok je snage imao Vladović držali su Cibonu "na konopima", pomogao mu je i Gospić koji je u tom njihovom dobrom razdoblju posve nadigrao Planinića.


SONIK PUNTAMIKA - CIBONA 68:89 (23:21, 23:20, 12:30, 10:18)

ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Jurčević i Vukušić (Split), Hordov (Zadar).

SONIK PUNTAMIKA: Vladović 15, Palčić, Rašić 10, Runjić 3, Vručinić, Barbaroša, Zelanto 6, Zovko 12, Keserović, Manjlović, Gospić 14, Petani 8.

CIBONA: Bilinovac 8, Radovčić 12, Planinić 5, Marić, Bundović 10, Novačić, Prkačin 2, Gnjidić 5, Branković 2, Drežnjak 12, Markota 14, Nakić 19.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:29