Mateo Drežnjak

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
ABA LIGA

Cibonu sredile tri vezane trice, na kraju ipak ništa od najvećeg skalpa ove sezone i prekida crnog niza

Nije išlo iako je u posljednjih pet minuta vrlo izjednačene utakmice Cibona ušla s rekordnih plus 5
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 01. travanj 2022. 20:04

Košarkaši Cibone izgubili su na svom parketu protiv Igokee 77:82 (15:16, 21:25, 20:15, 21:26) u u 25. kolu regionalne ABA lige.

Cibona je propustila upisati najveći skalp ove sezone, jer pobjeda nad Igokeom to bi bila. Momačd iz Laktaša je odmah do četiri najbolja u ABa ligi (Zvezda, Partizan, Cedevita Olimpija, Budućnost), a kako je od svih tih momčadi Cibona ove sezone gubila, Igokea je se nudila kao prva velika prilika.

No, nije išlo. Nije išlo iako je u posljednjih pet minuta vrlo izjednačene utakmice Cibona ušla s rekordnih plus pet (71:66). Međutim, iako je Marko Jošilo, često koban po hrvatske klubove u regionalnoj ligi, do tada ubacio samo dva poena, čekao je svoje vrijeme kad je utakmica bila na rubu. Krilo iz Čačka na radu u Laktašima tada je povezalo tri trice i uz poslovičnu borbenost u obrani te uz sjajan doprinos DeShawna Stephansa (kao i prije toga šuterskoj seriji Antabije Wallera), Igokea je upisala pobjedu od 82:77 u Zagrebu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Puno je toga na sebe uzeo u završnim minutama Amar Gegić, no on je bio daleko od forme koju je imao prije nego se razbolio, što će uostalom sugerirati i samo dva poena u prvom poluvremenu.

Cibona je odigrala prvu ozbiljnu utakmicu u rotaciji u kojoj neće imati Krešimira Radovčića, koji je s imoboliziranom rukom pratio utakmicu s tribina. I puno je bolje to izgledalo u drugom dijelu, nego u uvodnih dvadeset minuta u kojima je Cibona, bilo je to vidljivo tražila novu kemiju bez Radovčića. Nije bilo probojnosti, pa je tako Cibona ostala na samo jednom izvedenom slobodnom bacanju u prvih dvadeset minuta, ali i sa samo pet asista.

Obično se može kvaliteta dvije momčadi ogledati i po broju podijeljenih asista, a da je Igoeka bolja momčad od Cibone sugerirati će i njezinih 22 asista naspram konačnih 13 Cibone...

Ono što može činiti zadovoljnim Gašpera Okorna, usprkos poraza, jest činjenica kako je Jose Vildoza izgledao kud i kamo bolje u drugom poluvremenu nego smo se na to imali pravo nadati s obzirom na sve što je do sada odigrao na playmakeru. Međutim, viroza je ostavila traga na momčadi, posebno na Amaru Gegiću, koji se trudio, ali ostao je skromnom šutu 4-15 i s pet izgubljenih lopti uz svoje ime.

Visoka linija, a bilo je tako i u prvom srazu u Laktašima nije mogla ništa protiv DeShawna Stephansa, a na skoku su prijetili i Dalibor Ilić i Nikola Tanasković. Danko Branković je bio na double-doublea, pristojan je bio i Nathan Reuvers, a Roko Prkačin se još uhodava nakon tromjesečne stanke.

Cibona je tako upisala i četvrti vezani poraz u ABA ligi (FMP, Zvezda, Budućnost, Igokea), a do kraja ligi još je čekaju okršaji protiv Zadra u Zagrebu te Cedevite Olimpije i Partizana u gostima. I nadat će se Vukovi barem jednoj pobjedi u ta tri preostala sraza. A niti to neće biti lako...

Poredak: C. zvezda 20-2, Partizan 19-4, Budućnpost 15-6, Cedevita Olimpija 15-7, Igokea 14-10, FMP 13-9, Studentski centar 10-13, Mornar 9-13, Cibona 9-14, Borac 8-14, Mega 8-15, Zadar 7-15, Split 6-17, Krka 4-18.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 11:27