RANKO SUVAR Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Cibosi odigrali za svoj ponos i sa četvoricom seniora u sastavu prekinuli seriju poraza

U prvoj utakmici četvrtfinala Cibona obranila domaći praket protiv Zaboka i stigla na pola puta do polufinala
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. svibanj 2024. 19:58

Cibona - Zabok 92:75 (29:27, 19:20, 24:15, 20:13)

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 200. Suci: Jovović, Gracin i Miletić.

CIBONA: Radovčić 11p, 5a, 3ol, 4il, Perasović 23p, 7s, Majcunić 22p, 7s, 3a, Pavković 5p, 5s, Aranitović 16p, 8s, 7a, Jakić, Crnogorac, Ferderber, Katanović 13, Kujundžić 2.

ZABOK: Sikirić 5, Neal 22p, 6a, 5ol, 7il, Cinac 11p, 3s, Savić 9p, 7s, Črnjević 3p, 4s, 4a, Tomić, Šustić, Rebić 12p, 3s, 5a, Borovčak, Cvitanović 2, Kosi 3p, 4s, Buljević 8p, 3s.


​Zabok je stigao pod Toranj s velikim očekivanjima, nadao se kako Vukovima može nanijeti i treći poraz ove sezone i time stići na pola puta do najvećeg uspjeha u povijesti kluba, plasmana u polufinale, ali to se nije dogodilo. Cibona je prekinula seriju poraza, igrali su Cibonini igrači za svoj ponos, jer ne žele postati prva generacija Vukova u povijesti hrvatske lige koja nije uspjela stići do obračuna najboljih četiri momčadi. Iako, i da se to dogodi, nitko ovim Vukovima u sastavu s četvoricom seniora to ne bi mogao nabijati na nos. Kako bilo, Cibona je upisala prvu pobjedu u četvrtfinalnoj seriji, nadmudrila je Zabok, koji je djelovao dobar dio utakmice kao da se preplašio ponuđene šanse. Cibona je na koncu slavila s uvjerljivih 92:75.

U odnosu na završetak osnovnog dijela sezone Ciboni se vratio kapetan Krešimir Radovčić i upravo je on, uz dvije trice Aleksandra Aranitovića, bio zaslužan za bolje otvaranje Vukova koji su ubrzo imali 11 poena viška. Zabok je, pak, imao inspiriranog Nicka Neala, koji je Zabok ubrzo vratio u egal, ali u tom povratku, krila se i opasnost za momčad Ivana Tomasa.

Zabok je dva puta u tri utakmice ove sezone svladao Cibonu, a uvijek je u tim utakmicama dobivao prednost u igri visokih igrača, prvenstveno Dina Cinca. Sada se razigrati stigao samo Neal, Cinac, Antonio Črnjević i Jan Kosi nisu uspjeli dobiti prevlast i to je na duge staze bila Cibonina šansa. Naravno, kredit za takvu partiju visokih ljudi Zaboka ide i na račun Cibonine obrane.

Cibona je prelomila utakmicu kad je nastavku nestao i Nick Neal. Ne samo da više nije nosio poenima svoju momčad, nego je počeo i gubiti lopte u serijama, što su Vukovi znali kazniti. Usput su u napadu imali raspoloženi dvojac Ivana Majcunića i Ivana Perasovića, a ruku su Ciboninim seniorima dali i klinci, svakako Borna Katanović, ali i Josip Pavković dok nije postao opeterećen osobnim pogreškama. Cibona je već do konca treće četvrtine imala deset poena viška i lagano je klizila prema inicijalnoj pobjedi u seriji. Na polovici posljednjeg kvartala Vukovi su imali komotnih 79:63, a kasnije su samo lagano priveli utakmicu kraju.

U ponedjeljak ova serija seli u Zabok, Cibona će tu imati meč-loptu, a momčad Ivana Tomasa tražit će majstoricu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 10:41